Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt héten!

Binance

  • A Binance Launchpad harmincadik tokenkibocsátásának örömére a tőzsde egy új akcióval készült. Ha 5 napig zárolod a számládon a BNB coinokat, akkor azok egy részéért cserébe részesülhetsz a 100 milliós Space ID token kiosztásából.
  • A Binance tavaly nyáron jelentette be, hogy ingyenessé teszi oldalán az összes bitcoin-stabil coin páron végrehajtott kereskedési ügyletet. A promóció feltételei a szerdán megváltoztak, és az alábbiak szerint módosultak.
  • A péntek déli órákban leállt a kereskedés a Binance-en. A váltó a közösségi oldalán jelezte, hogy már vizsgálják az esetet és dolgoznak a probléma megoldásán.

Uniswap

Megjelent a BNB Chain-en az Uniswap, pontosabban annak v3 verziója. A kriptovilág legnépszerűbb decentralizált váltója eddig cask az Ethereumon, a Polygonon és néhány kisebb hálózaton volt elérhető.

Coinbase

A Bloomberg hírei szerint a Coinbase, az USA legnagyobb kriptotőzsdéje tárgyalásokat folytat egy új kriptokereskedési platform létrehozásáról az ország határain túl.

Edge böngésző

Egy fejlesztő által közzétett képernyőfotó szerint kriptopénzek és NFT-k tárolására alkalmas tárcával bővülhet a Microsoft Edge, a Windows operációs rendszer alapértelmezett böngészője.

Telegram

A Telegram-felhasználók mostantól az alkalmazáson keresztül is  küldhetnek egymásnak USDT-t, a világ legnépszerűbb stabilcoinját.

Piaci zanza

Bár papíron megmentették, lényegében csődbe ment a svájci Credit Suisse. A pénzintézet sorsát a részvényeinek múlt heti összeomlása pecsételte meg, amit az idézett elő, hogy legnagyobb pénzügyi támogatójuk jelezte, többé már nem hajlandó kisegíteni az évek óta egyik válságból a másikba sodródó pénzintézetet.

Miközben több nagy bankot is maga alá temetett a mostani pénzügyi válság, a bitcoin jobb eredményeket ért el ebben a hónapban, mint az Egyesült Államok 500 tőzsdén jegyzett vállalatának szinte teljes mezőnye.

Az amerikai jegybank szerda esti kamatdöntő ülésén újabb 0.25%-os emelést jelentettek be, amivel 5%-ra növekedett az alapkamat. Kedvező fejleménynek számított, hogy az ezt indokló sajtóközleményből kikerült a korábbiakban mindig szereplő, további emelésre vonatkozó utalás, ami helyett az “időszerű lehet megfontolni egy új irányvonalat” szerepelt.

Ezúttal Texas szavaz a bitcoinról

Miközben a világ az amerikai jegybank tegnap esti döntésére figyelt, a tőzsdefelügyelet sem tétlenkedett és páros lábbal szállt bele a kriptovilágba.

Hamis dokumentumokkal próbált repülőre szállni, amikor a montenegrói Podgorica repülőterén őrizetbe vették Do Kwon-t – adta hírül Filip Adzic, az ország belügyminisztere.

Tom Emmer kriptopárti kongresszusi képviselő újabb törvényjavaslattal állt elő, miszerint az olyan szervezetek, amelyek nem kezelnek vagy ellenőriznek fogyasztói pénzeszközöket, mentesülnének a szigorú szabályozás alól. A tervezet úgy rendelkezik, hogy a blokklánc fejlesztők, a bányászok, a validátorok és a nem letétkezelő kriptotárca szoftverszolgáltatók kapjanak “jogi menedéket“, egyfajta felmentést a szigorú törvényi szabályozások alól, amelyek a fogyasztói pénzeket ellenőrző szervezetekre, például a tőzsdékre és a letétkezelőkre vonatkoznak.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete közleményt adott ki, amelyben figyelmezteti a befektetőket a kriptovalutákkal kapcsolatos befektetések veszélyeiről. A SEC szerint a volatilitás és a védelmi intézkedések hiánya miatt a kriptos befektetések rendkívül kockázatosak. A kriptoipari szereplők viszont nagyobb egyértelműséget és tisztességes szabályozást kívánnak.

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img