Jogi menedék kriptofelhasználóknak

spot_img

Tom Emmer kriptopárti kongresszusi képviselő újabb törvényjavaslattal állt elő, miszerint az olyan szervezetek, amelyek nem kezelnek vagy ellenőriznek fogyasztói pénzeszközöket, mentesülnének a szigorú szabályozás alól.

Tom Emmer és Darren Soto politikusok március 23-án kétpárti törvényjavaslatot terjesztett elő „A blokklánc szabályozás biztonságáról szóló törvény” (Blockchain Regulatory Certainty Act) néven, hogy nagyobb egyértelműséget teremtsen a kriptoipar számára. A törvényjavaslat bejelentése során Emmer azt mondta: “A törvényjavaslatot a kormányzatnak el kell fogadnia.”

“A kripto- és blokklánc technológia természeténél fogva nem illeszkedik a politikai döntéshozók által, a szabályozás kialakításakor korábban figyelembe vett keretei közé. A szövetségi szabályozók és a törvényhozók túl sokáig olyan törvényi definíciókba akarják beszorítani a blokklánc ökoszisztémát, amelyeknek egyszerűen nincs értelme.”

Részlet a törvényjavaslatból

Emmer törvényjavaslata alapján csak a fogyasztói pénzeszközöket őrző szervezetek minősülnének pénzátutalási szolgáltatásoknak. Emmer szerint:

“Ennek egyszerűen kellene működnie, ha nem őriznek fogyasztói pénzeszközöket, akkor nem minősülnek pénzátutalási szolgáltatónak.”

Eszerint a bányászoknak, a validátoroknak és a kriptotárca szoftverszolgáltatóknak nem kellene engedélyt kérniük, és nem kellene szabályozási követelményeknek alávetni őket, mivel nem őrzik közvetlenül a fogyasztók kriptovalutáit.

Kapcsolódó cikkek:

A tervezet úgy rendelkezik, hogy a blokklánc fejlesztők, a bányászok, a validátorok és a nem letétkezelő kriptotárca szoftverszolgáltatók kapjanak “jogi menedéket“, egyfajta felmentést a szigorú törvényi szabályozások alól, amelyek a fogyasztói pénzeket ellenőrző szervezetekre, például a tőzsdékre és a letétkezelőkre vonatkoznak.

A törvénytervezet előzménye

A kongresszusi jegyzőkönyvek alapján a törvényjavaslatot először 2018-ban terjesztették elő. Fő célja már akkor is az volt, hogy bizonyos blokklánc fejlesztők és bizonyos blokklánc szolgáltatók mentesüljenek a pénzátutalási szolgáltatókra vonatkozó szigorú engedélyezési és szabályozási jelentéstételi követelmények alól.

frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv formájában is kapható. Kattints a részletekért.

Az akkori törvénytervezet a 2017-es piaci összeomlást követően “politikai érdektelenség” miatt nem tudott teret nyerni a Fehér Házban. Azóta azonban a blokklánc és vele együtt a kriptoipar óriási fejlődésen ment keresztül, a politikai érdeklődés is megélénkült, a szabályozók igyekeznek szabályokat alkotni, a maguk képére formálni.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Ezúttal Texas szavaz a bitcoinról

/cryptoslate/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img