Befektetői figyelmeztetést adott ki a SEC

spot_img

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete közleményt adott ki, amelyben figyelmezteti a befektetőket a kriptovalutákkal kapcsolatos befektetések veszélyeiről. A SEC szerint a volatilitás és a védelmi intézkedések hiánya miatt a kriptos befektetések rendkívül kockázatosak. A kriptoipari szereplők viszont nagyobb egyértelműséget és tisztességes szabályozást kívánnak.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) március 23-án közleményt adott ki, amelyben óva inti a befektetőket a kriptoeszközökkel kapcsolatban. A SEC Befektetői Oktatási és Érdekképviseleti Hivatala szerint a kripto befektetések “rendkívül volatilisek és spekulatívak lehetnek, azokon a platformokon, ahol a befektetők ezeket az értékpapírokat megvásárolják, eladják, kölcsönveszik vagy kölcsönadják. Kifogásolja azt is, hogy ezeken a platformokon hiányozhatnak a befektetők számára fontos védelmi intézkedések“.

A közlemény lényege gyakorlatilag a befektetővédelmi intézkedések hiánya, amivel hónapok óta kampányol a SEC a kripo ellen. A SEC és vezetői az őket ért vádakat is azzal hárítják, hogy csupán a befektetők védelmére törekszenek. Sok kriptos cég elismerte, hogy a kriptopiacnak valóban szabályozásra, egyértelműségre van szüksége, de nem értenek egyet a SEC által alkalmazott szabályozás érvényesítési megközelítésével.

frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv formájában is kapható. Kattints a részletekért.

Az értesítésben a SEC azt is állítja, hogy egyetlen kriptotőzsde sincs szabályozva a piacon. Kriptoipari szereplők azonban sürgetik a felügyeletet, hogy nyújtson több egyértelműséget a szabályozással kapcsolatban, hogy együtt tudjanak működni a szabályozókkal. Ennek ellenére a tőzsdefelügyelet újabb eljárásokat indított ellenük a héten.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Jogi menedék kriptofelhasználóknak

/beincrypto/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img