Már az amerikai kormányt bírálják

spot_img

Néhány hete írtunk arról, hogy a kriptoiparnak egyre nagyobb gondot okoz a banki szolgáltatásokhoz való hozzáférés és annak korlátozása az Egyesült Államokban. A problémára Nic Carter, a Castle Island Ventures társalapítója és bitcoin szószóló hívta fel már akkor a figyelmet blogbejegyzésében. Nem alaptalanul! Carter mögé Tom Emmer amerikai szenátor is beállt, aki szerint a Biden elnök által vezetett kormány fegyverként használja a piaci káoszt a kriptoipar ellehetetlenítésére.

A kriptopárti politikus a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság (FDIC) elnökének, Martin J. Gruenbergnek küldött nemrég egy vizsgálati levelet, amelyben információkat kért a szabályozó hatóság kriptobarát bankokkal szembeni intézkedéseiről.

A bankválság kapcsán a Fox Business-nek adott interjúban Emmer azzal érvelt, hogy hamisak azok az állítások, miszerint a kripto lenne a felelős a Signature Bank csődjéért, mivel a bank csak kriptos cégeknek nyújtott banki szolgáltatásokat. Emmer szerint a New York-i pénzügyi szolgáltatásokért felelős hivatal vezetője is elismerte, hogy a csődnek semmi köze a kriptovalutákhoz.

frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv formájában is kapható. Kattints a részletekért.

Közben Emmer, Barney Frank volt amerikai törvényhozó – a Signature bank igazgatósági tagja – megjegyzéseire is utalt. Frank korábban azt mondta, hogy a bankot nem fenyegette fizetésképtelenség a bezáráskor és kriptoérdekeltsége miatt vehették célba a hatóságok. A New York-i szabályozók azonban cáfolták Frank állítását, mondván, hogy “több éve felelős a kriptotevékenységek elősegítéséért“.

Kapcsolódó cikkek:

Emmer kiemelte a Reuters egyik jelentését is, amely szerint a Signature Bank bármely vevőjének fel kellene hagynia a kriptos szolgáltatásokkal. Az FDIC állítólag ezt a kijelentést is cáfolja, miszerint a bankoknak “nem tiltják és nem is tántorítják őket el“, bárminemű szolgáltatás nyújthatnak akármelyik szektor számára.

Pierre Rochard, a Riot Platform bányászcég kutatási alelnöke is egyetért Emmer véleményével. Rochard azt mondta: “Valóban úgy tűnik, hogy a Fed visszaél a szabályozási mechanizmusokkal, hogy versenyellenes monopolisztikus magatartást tanúsítson“.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A kriptoipar ellehetetlenítése zajlik az USA-ban?

/cryptoslate, cnbc, reuters/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img