A bikapiac korai fázisába lépett a Bitcoin

spot_img

Hosszú és hideg volt a tél a Bitcoin és a kriptoipar számára. A közelmúlt eseményei viszont rövid távon segítettek az árfolyam kilövésében, de ami még fontosabb: a medvés narratíva most bikássá kezd válni – írja a Decentrader.

Nézzük meg, miért történt mindez, és mit jelenthet ez a Bitcoin számára.

Hosszú időtáv

A heti grafikonon az év elején az árfolyam visszaszerezte a heti támaszt (A-val jelölve), amely az FTX tőzsdei robbanás után ellenállássá változott.  A 2023-as év kezdete óta azonban a Bitcoin egy erőteljes felfelé hullámot írt le, mivel a Bitcoinra gyakorolt szélesebb körű gazdasági hatással kapcsolatos félelmek túlzónak bizonyultak. A legnagyobb kriptopénz így továbbra is zöldben van az év eleje óta mérve, Ezek azt jelzik, hogy a hosszabb távú trend egyelőre felfelé mutat.

A következő felfelé irányuló ellenállás a hetesen 30 ezer dollárnál van. Ha ezt áttöri az árfolyam, akkor az érdeklődés visszatérhet a mainstream és a kisbefektetők részéről, a mainstream média figyelme újra a bitcoin felé fordulhat – ezúttal semleges, nem pedig negatív hangnemben.

A tágabb piaci ciklus szempontjából ez a medvepiac nagyjából hasonlónak tűnik a korábbiakhoz, ami az alakzatot és az időzítést illeti.

Mivel a következő felezési esemény a becslések szerint 395 nap múlva, 2024. április 8-a körül következik be, a hasonlóságok alapján (lenti grafikon) most valószínűleg a következő Bitcoin piaci ciklus egy nagyon korai bikafázisába lépünk.

A lenti grafikonon az egy éves mozgóátlagot látjuk az árfolyammal összevetésben. Ez az indikátor a Bitcoin piaci ciklusainak fontos pillére: az egy éves mozgóátlag fölé törő árfolyam egy medvepiaci csökkenő trend után eddig mindig egy új bullrun kezdetét jelezte. Ez alól csak a 2020 márciusi, koronavírus pánik miatti összeomlás a kivétel, amit ha black swan eseményként könyvelünk el és nagyvonalúan kihagyunk a képletből, akkor továbbra is tartja magát a fenti állítás.

A tavalyi év második felében az volt az uralkodó narratíva, hogy a Bitcoin erősen korrelál a hagyományos piacokkal, az árfolyamokban pedig nagyobbakat esett mint azok.  Ez a narratíva az év eleje óta megdőni látszik, mivel a Bitcoin újra visszatért felfelé, miközben a hagyományos piacok, a techcégek és a nagyobb indexek továbbra is küszködnek a tőzsdén (lenti grafikon).

A nagy mozgóátlagok tekintetében is jól áll a Bitcoin: nemrég határozottan megpattant a 200 napos mozgóátlagról, most pedig a 200 hetes mozgóátlagot fogja tesztelni. Ha ezen is áttör, a következő 200 WMA 30 ezer dollárnál lesz. Lefelé menet esetén a napi grafikonon 21 600 és 21 800 között találhat támaszt.

/Decentrader.com/

A PrimeXBT demó számlás versenyén kockázatok nélkül, pusztán egy email cím megadásával kipróbálhatod a kereskedést, és akár 500 dolláros tőkét is nyerhetsz. További részletek a bemutatónkban, és a PrimeXBT oldalán.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img