2,2 milliárd dollár ment Sam Bankman-Fried saját zsebébe

spot_img

A csődbe ment FTX kriptovaluta-tőzsde mintegy 2,2 milliárd dollárt utalt át a cég alapítójának, Sam Bankman-Friednek kapcsolt vállalkozásokon keresztül – közölte a vállalat csődeljárását intéző új vezetőség.

Az FTX-nél összesen 3,2 milliárd dollárt utaltak át kifizetéseken és kölcsönökön keresztül a cégalapítóknak és a vezető beosztású alkalmazottaknak. Ezeknek a kifizetéseknek a legtöbbje az Alameda Research hedge fund-tól jött.

A kriptotőzsde szerint az átutalások nem tartalmazzák azt a több mint 240 millió dollárt, amelyet a Bahamákon lévő luxus ingatlanok vásárlására költöttek, sem a közvetlen politikai és jótékonysági adományokat, valamint a Bahamákon és más joghatóságokban lévő hitelezőknek folyósított jelentős átutalásokat sem.

A Bankman-Fried ügyvédje nem kívánt nyilatkozni.

John Ray – az FTX likvidálásáért felelős új vezérigazgató azt mondta, hogy elsődleges céljuk, hogy visszaszerezzék azokat a pénzeszközöket, amikkelel az FTX ügyfeleit kártanalíthatják. Vagyis nagy eséllyel a fizetési listán lévő FTX vezetőktől visszaveszik ezeket az összegeket.

Érdekes, hogy a többi kifizetést elnézve az Alameda Research vezérigazgatói posztját betöltő Caroline Ellison a saját kockázataihoz mérten aránytalanul keveset, mindössze 6 millió dollárt kapott a „közösből”.

https://twitter.com/AutismCapital/status/1636267750451744769/

Sam Bankman-Fried tárgyalását október 2-ára tűzték ki, ahol azért fog küzdeni, hogy ne kerüljön börtönbe.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img