Felkerült a BNB Chainre az Uniswap

spot_img

Megjelent a BNB Chain-en az Uniswap, pontosabban annak v3 verziója. A kriptovilág legnépszerűbb decentralizált váltója eddig cask az Ethereumon, a Polygonon és néhány kisebb hálózaton volt elérhető.

A BNB Chainre való bevezetésre azután került sor, hogy a $UNI token tulajdonosok egyértelmű többsége februárban a bővítés mellett szavazott. Az Uniswap ezzel a lépéssel komoly konkurenciát fog jelenteni az eddig BNB Chain-en domináns PancakeSwap-nak. Sőt, ez az első alkalom, hogy az Uniswap úgy lép be egy nagy blokkláncra, hogy egy ilyen erős rivális már beágyazódott.

Az Uniswap bejelentéséről Changpeng Zhao (CZ) a Binance vezérigazgatója is beszámolt:

https://twitter.com/cz_binance/status/1636079748337074177

A BNB Chain tőzsdei felhozatala eléggé kompetitívnek néz ki idén, a bikapiac beindulásával pedig csak még kiélezettebb lesz. A hálózaton a PancakeSwap és Uniswap mellett működik már a Trader Joe, az ApeSwap, a BiSwap, a DODO, a Thena, a Baby Doge Swap és legújabban a Wombat Exchange.

A PancakeSwap eközben az Aptosra és az Ethereumra terjeszkedik, de bemutatták a Market Maker Integration funkciót is, amivel tovább csökkentek a kereskedési költségek a legnagyobb párokon.

Áprilisban elindítják a PancakeSwap v3-at. Az indításra való felkészülés jegyében a dex 135 ezert dollárt és egy spéci NFT-t kínál a likviditás szolgáltatóknak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img