Elköltözik az USA-ból a Coinbase?

spot_img

A Bloomberg hírei szerint a Coinbase, az USA legnagyobb kriptotőzsdéje tárgyalásokat folytat egy új kriptokereskedési platform létrehozásáról az ország határain túl.

Állítólag a tőzsde felvette a kapcsolatot a legnagyobb árjegyzőivel és arról beszélt velük, hogy miként csatlakozhatnak a külföldi kezdeményezésükhöz. Mindezt három, az ügyet ismerő, de névtelenül maradó személy ismertette a Bloomberg-el.

A tárgyalásokra azután került sor, hogy a pénzügyi hatóságok a hétvégén bezáratták a Coinbase két legnagyobb kriptobanki partnerét, a Silicon Valley Bankot és a Signature Bankot. A kriptotérben ezt sokan az iparág elleni szándékos támadásnak neveztek.

A Coinbase a hónap elején elhagyta a Silvergate-et – egy harmadik bukott kriptobankot – a Signature-ért, de a bank friss bezárása újabb nyomás alá helyezi a tőzsdét. Állítólag a Silvergate korábbi kriptoügyfelei a svájci bankfiókukhoz vonultak vissza. 

A tőzsde jelenleg több mint 100 országban szolgál ki ügyfeleket, de minden tranzakciót végső soron ugyanazon az amerikai platformon megy keresztül.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img