Elköltözik a Bittrex az USA-ból

spot_img

A seattle-i székhelyű Bittrex kriptotőzsde 2023. április 30-tól leállítja amerikai működését és egyben el is hagyja az Egyesült Államokat a régióban uralkodó folyamatos szabályozási bizonytalanságra és a kialakult egyenlőtlen versenyhelyzetre hivatkozva. Legutóbb a Coinbase háza tájáról is felröppentek olyan hírek, hogy elköltözik az USA-ból. 

A vezérigazgató és társalapító, Richie Lai március 31-én jelentette be a tőzsde döntését “a jelenlegi amerikai szabályozási és gazdasági környezetre” utalva. A csapat az USA-n kívül folytatja, de még nem tudni pontosan hol. A Bittrex-nek egyébként van egy liechtensteini székhelyű kereskedési ága, amely az Egyesült Államokon kívüli befektetőket szolgálja ki. 

A bejegyzés szerint, a tőzsde felhasználóinak a pénzeszközei biztonságban vannak, és az azonnali kifizetésre bármikor rendelkezésre állnak. A kereskedésre 2023. április 14-ig van lehetőség, ezt követően 2023. április 30-ig kell kivonni az összes pénzeszközt a platformról.

“A szabályozási követelmények gyakran nem egyértelműek, és megfelelő megbeszélés vagy hozzájárulás nélkül érvényesítik őket, ami egyenlőtlen versenyhelyzetet eredményez. Az ilyen környezet kivitelezhetetlenné tette számunkra az Egyesült Államokban való működést” – írta a Bittrex vezérigazgatója. 

A Bittrexnek is voltak már korábban problémái a szabályozó hatóságokkal. 2022 októberében a Pénzügyminisztérium Külföldi Vagyonellenőrzési Hivatala és a Pénzügyi Bűnüldözési Hálózat több tízmillió dollárra bírságolta a tőzsdét, mert nem akadályozta meg, hogy a szankciókkal sújtott országokból, például Kubából és Iránból származó ügyfelek használják az oldalt. Ezt megelőzően a New York-i szabályozók szólították fel a tőzsdét, hogy szüntesse be működését az államban a szabályok be nem tartása és pénzmosással kapcsolatos aggályok miatt.

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

A Bittrex az egyik legrégebbi tőzsde a kriptoiparágban. A 2014 februárjában indított kriptováltó a piac legjobbjai között tartják számon. Elmondásuk alapján a tőzsde soha nem esett áldozatul hacker támadásnak, nem veszítette el és nem hazárdírozott az ügyfelek pénzével soha. Az elmúlt hetekben több iparági szereplő is jelezte, hogy a szabályozási feltételek miatt elhagyhatják az országot. A Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse ezt egyik tweetjében ki is emelte.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Saját kezébe vette a gyeplőt a SEC és a CFTC

/bittrex, beincrypto, forkast.news, reuters/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img