Tartalékait a Fed-nél tárolná a Circle

spot_img

A Circle pénzügyi igazgatója, Jeremy Fox-Geen közzétett egy bejegyzést, amelyben arról beszélt, hogy a stabilcoin mögött lévő készpénztartalékok az Egyesült Államok jegybankjánál lennének a legjobb helyen. Jelenleg az USDC tartalékainak 20%-a készpénz.

Az USDC dollár alapú stablecoin tartalékainak mintegy 80%-át amerikai kincstárjegyekben tartják, a fennmaradó részt, pedig szétszórva az amerikai bankrendszerben lévő készpénzbetétekben, amit az azonnali likviditási igények kielégítésére használnak.

Az USDC tartalékainak összetétele 2023. március 23-án (forrás)

“Az amerikai dollárral fedezett stablecoinnak nagy szüksége van az amerikai bankrendszerre, különösen a fiat valuta hozzáférésre, hogy a pénz zökkenőmentesen áramolhasson ki-be a kriptoból. Ez a híd a blokklánc alapú pénzügyek és a fiat banki tevékenység között, amely elengedhetetlen a digitális eszközök hosszú távú növekedéséhez is.”

Az elmúlt hetekben történt bankválság miatt a Circle lépéseket fog tenni a hagyományos bankrendszerből eredő kockázatok csökkentésére. A nyilatkozat szerint a Circle “mindig is arra törekedett, hogy az USDC tartalék készpénz részét közvetlenül a Federal Reserve-nél tartsa, megvalósítva az USDC-ről, mint valódi tokenizált készpénzről alkotott elképzelést“. 

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

A Circle, az SVB bankkal történt fiaskó óta, több partnerséget és fejlesztést is bejelentett. A Cosmos (ATOM) Noble hálózatán fogja elindítani az USDC-t, valamint a hagyományos bankvilágban működő Xapo Bank integrálta az USDC-t, mint fizetési megoldást a világon először.

További jelentős hír, hogy a Circle kérelmet nyújtott be Franciaországban, hogy kriptoszolgáltatóként regisztrálhasson, valamint e-pénzszolgáltatói engedélyt szerezzen. Az USDC kibocsátója arra törekszik, hogy Franciaországban legyen az európai műveleti központja és egyben felkészüljön az uniós szabályozásra is. A Circle nem titkolja, hogy az euró fedezetű stabilcoinja, az EUROC megfeleljen az EU kriptoeszköz piacairól (MiCA) szóló rendeletnek.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A Circle tartalék nemzeti digitális valutabankká válna

/beincrypto, circle/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img