A Circle tartalék nemzeti digitális valutabankká válna

spot_img

Nemrég számoltunk be arról, hogy a Circle tőzsdére készül. Azonban máris itt egy újabb fejlemény a cég életében. A Goldman Sachs által támogatott digitális fizetési vállalat a Circle, hivatalosan is nyilvánosságra hozta azon terveit, hogy teljes tartalékú nemzeti digitális valutabankká válna az Egyesült Államokban.

A hírt hétfőn bejelentő Jeremy Allaire, a Circle társalapítója és vezérigazgatója megjegyezte, hogy a Circle hajlandó a Szövetségi Tartalék, az Amerikai Kincstár, a Valutaalap Felügyeleti Szerve és a Szövetségi Betétbiztosítási Társaság felügyelete és kockázatkezelési követelményei alatt működni.

“Hisszük, hogy a digitális valuta technológiára épülő, teljes tartalékolású banki tevékenység nemcsak radikálisan hatékonyabb, hanem biztonságosabb és ellenállóbb pénzügyi rendszerhez is vezethet” – jelentette ki Allaire.

A vezérigazgató hozzátette, hogy a Circle várakozásai szerint a vállalat stabilcoinja, az USD Coin (USDC) népszerű eszközzé válhat a pénzügyi szolgáltatások és az internetes kereskedelmi alkalmazásokban.

“A dolláralapú digitális valutákra vonatkozó nemzeti szabályozási szabványok létrehozása kulcsfontosságú ahhoz, hogy a digitális valutákban rejlő lehetőségeket a reálgazdaságban is kiaknázhassuk, beleértve a tartalékkezelésre és a tartalékok összetételére vonatkozó szabványokat is” – tette hozzá Allaire.

A Circle, a Tether (USDT) után a világ második legnagyobb piaci kapitalizációjú stabilcoinnak számít. A Coinmarketcap adatai szerint az USDC a cikk írásának időpontjában a nyolcadik legnagyobb kriptopénz majd 28 milliárd dolláros piaci értékkel.

A tört tartalékú bankolással ellentétben a teljes tartalékú bankolás megköveteli, hogy a bankok minden egyes betétes pénzeszközeinek teljes összegét készpénzben és készpénz egyenértékben tartsák, amelyek igény esetén azonnal felvehetők. A teljes tartalékolású banki tevékenység alternatívát kínál egy olyan rendszerrel szemben, amelyben a bankbetéteknek csak egy töredékét fedezi tényleges készpénz, ami készpénzfelvételre rendelkezésre áll.

A hír nem sokkal azután érkezett, hogy a Circle benyújtotta a regisztrációs nyilatkozatot az S-4 formanyomtatványon az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez, a Concord Acquisition céggel történő egyesüléssel tervezett tőzsdei bevezetéséről. A megállapodás feltételei szerint egy új, ír holdingvállalat felvásárolja a Concordot és a Circle-t, majd tőzsdén jegyzett vállalattá válik, amelyet várhatóan a New York-i tőzsdén jegyeznének be.

Érdekes fejlemények  a Circle háza tájáról. A céggel kapcsolatos fejleményekről, további hírekről és elemzésekről a Discord szerverünkön és a Youtube csatornánkon olvashattok.

/cointelegraph, genesis block/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img