Tőzsdére készül a Circle

spot_img

Jeremy Allaire, a Circle vezérigazgatója jelentette be, hogy az USDC stabilcoin teljesen átláthatóvá fog válni. Az USDC tartalékairól és igazolásairól szóló összefoglalóját is hamarosan nyilvánossá fogják tenni, hiszen a vállalat tőzsdére lépésre készül.

A Circle vezérigazgatója 2021. július 8-án közzétett tweet-sorozatában kifejtette, hogy a Circle nagy erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az USDC átlátható legyen a szabályozó szervezetek számára. Allaire többször is kiemelte a nyilvános átláthatóság fontosságát, mint a tőzsdei vállalattá válás átmenetének részét. A Circle ugyanis a múlthéten jelentette be, hogy 2021 végéig tőzsdére fog menni. A Circle így csatlakozna a Coinbase és a Kraken társaságához.

A Circle társalapítója és vezérigazgatója hangsúlyota: “a nyilvános átláthatóságra szükség van, hogy a nagyvállalatok és a pénzintézetek elkezdjenek foglalkozni a stabilcoinnal”. Arra is rámutatott, hogy ez nagyobb egyértelműséget fog nyújtani az USDC mögött álló tartalékokról – ez az a pont, ami miatt egyesek kritizálják a Tethert (USDT).

Allaire azt is megerősítette, hogy az lényegi információkat “az Egyesült Államok legfőbb pénzügyi szabályozójának, a SEC-nek a szabványaihoz” fogják igazítani. Allaire a bejelentést azzal zárta, hogy a Circle vezető szerepet kíván betölteni a nyilvános átláthatóság ügyében is.

Átláthatóság és elszámoltathatóság

A Circle azon döntése, hogy átláthatóbbá válik, jót tenne a szektornak is, hiszen az elmúlt időszakban a stabilcoinokkal szemben erőteljesen léptek fel a szabályozók . Talán más stablecoin cégek is követni fogják a példát, hogy megfeleljenek a szabályozó hatóságok világszerte egyre növekvő ellenőrzésének.

A Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) külön megjegyzést fűzött ehhez a kérdéshez, mondván, hogy a stabilcoinok és a Facebook Diem projektje kockázatot jelentenek a szuverén valuták számára. A szervezet egyenesen a stabilcoinok “felügyeletét” kérte. A BIS azt is megemlítette, hogy a központi banki digitális valuták (CBDC) a lehető legjobb eredményt nyújtanák a kormányok számára.

A globális szabályozók ezen megjegyzései alapján nehéz megítélni a stabilcoinok szerepét a közeljövőben. Egyrészt igaz megugrott a népszerűségük, másrészt viszont a szabályozók kimondatlanul, de ellenük vannak és egyöntetűen azt a véleményt osztják, hogy a CBDC-k minden szempontból jobb alternatívái lennének náluk.

További hasznos híreket és elemzéseket Discord és a Youtube csatornánkon találtok. Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

/beincrypto, bits media/

USDC partnerkapcsolat a VISA-val

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img