FOX airdrop: decentralizált tőzsdeként folytatja tovább a ShapeShift

spot_img

A ShapeShiftet alapító Eric Voorhees tegnap jelentette be, hogy a cég a jelenlegi formájában megszűnik létezni. Felhasználóiknak a kripto történelem eddigi legnagyobb airdropjával intenek búcsút.

A 7 éve működő ShapeShift az első olyan váltók közé tartozott, ami a harmadik felek (pl.: tőzsdék) jelentette kockázatok nélkül tette lehetővé, hogy az emberek a saját tárcáik biztonságából válthassanak különböző kriptovaluták között. Az eddig klasszikus céges formában működő, több mint 70 dolgozót foglalkoztató cég a következő hónapokban teljesen felszámolja az eddig felépített vállalata struktúráját, hogy a továbbiakban egy decentralizált szervezetként (DAO) folytathassa tovább. Voorhees szerint ez jelenti a jövőt, a hagyományos utat már nem tartja versenyképesnek.

Az átalakulás részeként mindenki, aki eddig valaha használta  a ShapeShiftet részesedni fog, vagy már részesedett is a váltó által kibocsátott FOX tokenekből, amiket több mint egymillió wallet címre utalnak át. A kedvezményezettek között megtalálható a tőzsde összes eddigi felhasználója, beleértve azokat is, akik az elmúlt hónapokban a különböző dex integrációkon keresztül vették igénybe annak szolgáltatásait.

A FOX tokenek birtoklása szavazati jogot jelent a tőzsde jövőjét befolyásoló szavazásokon, csökkenthetőek vele a váltás költségei, egy folyamatosan futó lottó részeseivé tesznek, illetve stake-elve kamatoztatni is lehet őket.

A kiosztott token mennyiség a teljes FOX készlet 34%-át jelenti, a többit a szervezet működésére, fejlesztésére (24%), illetve a korábbi dolgozók és befektetők kifizetésére fordítja a ShapeShift. Ez utóbbit 3 év alatt, kis részletekben fogják átutalni az érintettek számára. Voorhees alapítóként a teljes készlet 5%-át fogja megkapni, amihez teljes egészében szintén csak 3 év után szerez hozzáférést.

A FOX token árfolyama a bejelentést követően 28 centről 1 dollár fölé emlekedett, jelenleg 80 centnél jár. Beszerezni egyelőre csak decentrelizált tőzsdéken lehet, de alighanem hamarosan meg fog jelenni az ismertebb tőzsdéken is. A teljes token mennyiség piaci részesedése jelenleg 750 millió dollár körül mozoghat.

További hírek és érdekességek a Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img