Kriptós ajándékutalvány a Binance-től

spot_img

Tegnap vált elérhetővé a Binance legújabb szolgáltatása, amivel ajándék kriptovalutát küldhetünk ismerőseink számlájára. Habár a Binance fiókok közötti tranzakciók eddig is ingyenesek voltak, az új módszerrel személyesebbé tehetjük a folyamatot.

A Binance Gift Card funkció eléréséhez a tőzsde legújabb, tegnap kiadott mobil verziójára van szükség. Ami a legfontosabb, hogy az ajándékozáshoz nem a hagyományos tőzsdei (spot), hanem az úgynevezett funding tárcánkra lesz szükség. A meglepetésnek szánt kriptókat erre átutalva tudjuk majd másoknak tovább küldeni.

Ajándékozás előtt a funding walletünkbe kell átutalnunk a kíválasztott kriptovalutá(ka)t.

Ha ezt megtettük, akkor az alábbi helyről érhetjük el az utalványok létrehozására szolgáló menüpontot.

A menübe belépve lehet kiválasztani, hogy küldeni/létrehozni (Send), vagy beváltani (Receive) szeretnénk az utalványt.

A létrehozást kiválasztva adhatjuk meg, hogy a funding tárcánkból milyen kriptót szeretnénk átutalni az ismerősünk számára. Ehhez egy képet és (később) egy üzenetet is mellékelhetünk.

Ezután már csak a 2fa azonosítónk megadására van szükség, ami után visszakerülünk a kártyák létrehozását és küldését lehetővé tevő oldalra. Itt most már ténylegesen el is küldhetjük (Send) a létrehozott utalványt.

A küldésre emailben és SMS-ben van lehetőség. A megfelelőt kiválasztva egy felbukkanó ablakba írhatjuk be a címzett elérhetőségét és a személyes üzenetünket, amivel a tőzsde továbbítani fogja az ajándékot. Ennek beváltására a Receive menüben van lehetőség, amin belül 3 opció érhető el.

 

A Check Value csak a kártya helyzetéről tájékoztat, például hogy milyen fajta és értékű kripovaluta van az adott utalványon elhelyezve. Ezt használva a kártya még nem kerül beváltásra, tehát akár tovább is küldhető mások számára. Az Add Card gombbal szintén nem kerül beváltásra a kártya, de azt a tőzsde már hozzárendeli az adott fiókhoz, így a továbbküldésére többé nem lesz lehetőség. A Redeem Crypto gombra kattintva a kártya beváltásra kerül és az azon tárolt értékek jóváíródnak a címzett Binance számlájának funding walletjébe. A kártyák beváltására egy kód (Gift Card Code) megadására van szükség, amit a Binance automatikusan elhelyez az ajándékkártya küldése során megírt üzenetben.

A Binance utalványaival tehát összességében az “add meg a wallet címed”-nél egy kicsit hétköznapibb módon, emailben vagy SMS-ben küldhetünk egy kriptovaluták beváltására alkalmas kódot a tőzsdei fiókkal rendelkező ismerőseink számára.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img