A Binance igazgatójának reakciója a tőzsde ellen indított eljárásra

spot_img

A Binance igazgatója közleményben reagált az amerikai hatóságok által tegnap indított eljárásra. Az ügy előzményei itt olvashatók:

“A CFTC (XYCYXCXY)váratlanul és kiábrándító módon feljelentést tett ellenünk, annak ellenére, hogy több mint két éve együttműködünk velük.

A keresetük tények szelektív felsorolását tartalmazza, ezért nem értünk egyet a panaszban szereplő állítások következtetéseivel. Bár teljes körű (jogi) választ csak a később tudunk adni, az alábbiakban néhány kulcsfontosságú pontra szeretnék kitérni.

Megfelelési technológia. A Binance.com a legjobb technológiát alkalmazza a jogi megfelelőség biztosításának érdekében. A Binance.com az első globális (nem amerikai) tőzsde, amely kötelező KYC (ügyfélazonosítási) programot vezetett be, és ma is az egyik legmagasabb színvonalú KYC és AML (pénzmosás ellenes) programmal rendelkezik. Az amerikai felhasználókat állampolgárság (KYC), IP cím (beleértve az USA-n kívül gyakran használt VPN végpontokat), mobilszolgáltató, eszköz (hardveres) ujjlenyomat, banki befizetések és kifizetések, blokklánc befizetések és kifizetések, hitelkártya bin számok stb. alapján blokkoljuk.

Tudomásunk szerint egyetlen más vállalat sem használ a Binance-nél átfogóbb és hatékonyabb rendszereket.

Együttműködés és átláthatóság a bűnüldöző szervekkel. A Binance elkötelezett a szabályozó hatóságokkal és a bűnüldöző szervekkel (LE) való együttműködés mellett – az USA-ban és világszerte. A Binance jelenleg több mint 750 embert foglalkoztat a megfelelőségi csapataikban, sokan közülük korábbi bűnüldözési és szabályozói ügynökségi háttérrel rendelkeznek. Eddig több mint 55 000 LE megkeresést kezeltünk, és csak 2022-ben több mint 125 millió dollárnyi pénzeszköz befagyasztásában/lefoglalásában segítettünk az amerikai LE-nek, 2023-ban pedig már 160 millió dollárnál járunk.

Szándékunkban áll továbbra is tiszteletben tartani és együttműködni az amerikai és más szabályozó hatóságokkal világszerte.

Regisztrációk és engedélyek. A kripto tőzsdék közül a Binance.com rendelkezik a legtöbb regionális/nemzeti licensz engedéllyel és regisztrációval. Ez szám szerint 16-ot jelent, ami folyamatosan növekszik. Törekvéseinket a felhasználói közösségünk nagyra értékeli.

Kereskedés. A Binance.com semmilyen körülmények között nem kereskedik nyereségvágyból, nem manipulálja a piacot. A Binance ugyanakkor bizonyos körülmények között részt vesz a kereskedésben. Bevételeinket kriptovalutában , szerezzük, ezért időről időre át kell váltanunk azt, hogy a kiadásainkat fiat vagy más kriptovalutákban fedezzük. Vannak leányvállalataink, amelyek folyamatos kereskedéssel likviditást biztosítanak a kisebb kripto párokon. Ezeket a partnereknél kifejezetten figyelünk arra, hogy ne legyen nagy nyereségük.

Nekem személy szerint két számlám van a Binance-nél: egy a Binance Cardhoz, egy pedig a kripto megtakarításaomhoz. Vizet iszom, de vizet is prédikálok, én a saját kriptóimat a Binance.com-on tárolom. Időről-időre viszont nekem is át kell ezekből váltanom fiat valutára, hogy a személyes kiadásaimat fedezni tudjam.

A Binance.com-nak 90 napos no-day-trading szabálya van az alkalmazottak számára, ami azt jelenti, hogy senki sem adhat el kriptovalutát az utolsó vásárlásától számított 90 napon belül. Ez azért van, hogy megakadályozza, hogy az alkalmazottak aktívan kereskedjenek. Munkatársainknak a határidős ügyletekkel való kereskedést is megtiltjuk. Továbbá, szigorú szabályaink vannak mindenkire vonatkozóan, aki hozzáfér magánjellegű információkhoz, mint például az új token listázások időpontjaihoz, vagy más részleteihez. Tilos vásárolniuk vagy eladniuk ezeket az kriptopénzeket.

Ezeket az irányelveket én magam is szigorúan betartom. Soha nem vettem részt a Binance Launchpad korai értékesítéseiben, nem vettem részt az Earn programban, és nem kereskedtem a tőkeáttételes, vagy határidős piacainkon. Az időmet arra használom, hogy egy stabil platformot építések, amely kiszolgálja a felhasználóinkat.

A Binance-nél minden problémára békés megoldást keresünk, ezért világszerte együttműködünk a szabályozó hatóságokkal és kormányzati szervekkel. Bár nem vagyunk tökéletesek, magas mércét állítunk magunk elé, gyakran magasabbat, mint amit a meglévő szabályozások előírnak. És mindenekelőtt abban hiszünk, hogy mindig helyesen cselekszünk a felhasználóinkkal szemben. A pénz szabadsága felé vezető úton nem várjuk el, hogy minden könnyű legyen. Nem riadunk vissza a kihívásoktól.”

A cikk kiemelt képeként használt fotó egy közösségi médián terjedő mém, ami Photoshoppal készült. CZ-ről a valóságban soha nem készült ilyen felvétel.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img