Hivatalos levelet kaptak az FTX károsultak

spot_img

Az esti órákban levelet kaptak a tavaly novemberben csődbe ment kripto tőzsde, az FTX ügyfelei. Az FTX Noticing<ftx@noticing.ra.kroll.com> email címről érkező FTX – Your Scheduled Claim Information and Unique Customer Code tárgyú levél tartalma a következő.

  • Minden felhasználó, aki a csőd pillanatában pozitív számlaegyenleggel redelkezett, kapott egy Egyedi Ügyfélkódot, ami a levél végén található. Ha a peres eljárás eljut a megfelelő szakaszába, ezzel lehet majd igényt benyújtani a bent ragadt javak visszaszerzésére.
  • Az Egyesült Államok Delaware kerületében zajló Chapter 11 típusú csődeljárás ügyszáma: 22-11068
  • A bíróságon 2023. március 14-15-én került benyújtásra a tőzsdén vezetett számlák helyzetét bemutató pénzügyi kimutatás.
  • Mivel nagyon sok ember érintett az ügyben, a személyes adatok védelme miatt a károsultak neveit és egyéb információit a dokumentumokban egy Egyedi Ügyfélkóddal helyettesítették.
  • A bíróság még nem rendelkezett arról, hogy ezek birtokában mikor és milyen formában lehet majd igényelni az oldal felé meglévő követeléseket. Az ütemtervről minden érintett emailben kap majd tájékoztatást.
  • A most kiküldött ügyfélkód nem jelent garanciát arra, hogy az adósok el is ismerik a feléjük benyújtott követeléseket. Csak azt jelenti, hogy az ügyfélkód tulajdonosának neve szerepel egy, vagy több kimutatásban.
  • A csődeljárás adminisztratív ügyeit intéző cég által készített nyilatkozatok, jegyzetek és kivonatok itt érhetők el: https://restructuring.ra.kroll.com/FTX
  • Az ügyféladatok önálló kivonatai a “Customer Schedules” (Ügyféllisták) menüpont alatt találhatók.

  • A levél végén egy vastagon szedett részben találjuk a saját Ügyfél Kódunkat (kis piros téglalap pozíciója), majd tételesen felsorolva, hogy milyen kriptovalutából és hány darabot tároltunk az oldalon a csőd pillanatában (nagyobb piros téglalap pozíciója).

A károsultaknak egyelőre semmilyen teendőjük sincs. A levél egy tájékoztatást jelent arról, hogy az ügyben eljáró bíróságnak benyújtották azon magánszemélyek és szervezetek névsorát, akiknek követeléseik lehetnek az FTX-el szemben. Ha további előrelépés lesz az ügyben, arról a Kripto Akadémián is beszámolunk.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img