A második negyedév is kedvezhet a bitcoin számára

spot_img

Egy nappal március vége előtt talán már nem kiabáljuk el, hogy a bitcoin kiemelkedő teljesítménnyel futhat neki a második negyedévnek. Az elmúlt évtizedben a mostanin kívül csak a 2021-es bika piac során fordult elő, hogy a BTC pozitívan zárja az év első három hónapját.


A szombaton kezdődő második negyedév az időszakos statisztikák alapján kedvezhet a további emelkedésnek. A BTC 2013 óta átlagosan 38%-ot tudott magára kapni ebben az időszakban. Ha ezúttal is képes lenne erre, árfolyama tavasszal a 38 000 – 40 000 dolláros régióig emelkedhetne, ami egy újabb szimbólikus szint visszahódítását jelentené.

A bitcoin árfolyama 2022 novemberében 21 000 dollárról 16 000 dollárig csökkent, amit az FTX összeomlása idézett elő. Ezt a sávot az év eleji emelkedéssel már magunk mögött hagytuk.

A jelenlegi 28 000 – 29 000 dolláros sáv az, ahol az ágazat egyik legnagyobb befektetőjének számító Three Arrows Capital esett ki a játékból, míg a fentebb is említett 38 000 – 40 000 dolláros szint a Terra végső összeomlását jelző határ újbóli elérését jelentené.

A fenti képen az elmúlt másfél év negyedéves trendjeit különítettük el egymástól. Kék vonalakkal az adott negyedév nyitó árfolyamát jelöltük.

Az ábrán jól látható, hogy akár egy hosszabb, hónapokon át tartó, akár egy rövidebb, néhány hetes trendről volt szó, ezek szinte minden alkalommal a negyedéves fordulók utáni napokban vették kezdetüket. Emiatt most különösen érdemes lehet odafigyelni az árfolyamok alakulására. Az egyetlen lényegi kivételt csak a tavalyi utolsó negyedév jelentette, ahol több hetes oldalazás, majd egy kitörési kísérlet után végül az FTX csőd okozott váratlan meglepetést a befektetőknek.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Binance: változtak az ingyenes BTC és BUSD kereskedés feltételei

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img