A Tesla megtarotta bitcoinjait és többet ér, mint a legnagyobb európai bankok összesen

spot_img

A Tesla tegnap hozta nyilvánosságra negyedéves pénzügyi adatait. Mindez azért lehet érdekes számunkra, mert az autógyár 2021. januárjában 1.5 milliárd dollár értékű bitcoint vásárolt. Ennek nagy részét, kb. 75%-át idén már értékesítették, az ebből befolyó pénzre feltehetően két autógyár építése miatt volt szüksége a vállalatnak.

A fennmaradó részt viszont azóta is tartogatják, ami jelenleg 220 millió dollár értékű bitcoin kitettséget jelent számukra. Nemrégiben maga a cég vezetője, Elon Musk jelentette ki egy befektetőknek szóló tájékoztatón (earnings call), hogy nyitottak arra, hogy ismét növelni kezdjék bitcoinos kitettségüket és a korábbi eladásukat nem a bitcoin feletti negatív értékítéletként kell értelmezni.

A Tesla tegnapi tájékoztatója kapcsán egy érdekes infografika is napvilágot látott. Ez alapján a közel 700 milliárd dolláros piaci kapitalizációval rendelkező vállalat egymaga többet ér, mint a 20 legnagyobb európai bank együttvéve.

Habár sokan vitatják, hogy a Tesla tényleg ennyit ér-e, a tőzsdei részvények árfolyama gyakran nem a jelenlegi, hanem az adott vállalat jövőbeli értékére és növekedésére való spekulációt tükrözi. Ez alapján a hagyományos bankszektor jövőjével kapcsolatban nem csak a kripto tulajdonosoknak, hanem a hagyományos piaci befektetőknek is lehetnek fenntartásaik.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img