A Tesla eladta bitcoinjainak 75%-át, a bejelentés az árfolyamot egyelőre nem rengette meg

spot_img

Az éjszakai órákban tette közzé negyedéves pénzügyi jelentését a Tesla. A papírokból kiderült, hogy a 2021. januárjában 1.5 milliárd dollár értékű bitcoin vásárló vállalat eladta coinjainak 75%-át.

Az eladásra valószínűleg egy könyvelési trükk miatt kerülhetett sor, az ebből származó 936 millió dolláros bevétel nélkül ugyanis negatív gazdálkodási mérleggel (cash flow) zárult volna a Tesla negyedéve.

A cash flow elemzése fontos információkkal szolgálhat a befektetők részére, ugyanis a pozitív mérlegből történhet például az osztalékok kifizetése, más cégek felvásárlása, vagy egyéb fejlesztések finanszírozása, amik tovább növelhetik az anyavállalat értékét.

A Tesla jelenleg két autógyárat is épít, amelyek jelentős terhet rónak rá, a bitcoin eladással pedig az ezek által ütött lyukat próbálhatták meg a külvilág előtt befoltozni.

Giga Berlin: a Tesla nemrégiben átadott autógyára

A Tesla jelentésében ugyan nem szerepelt, hogy pontosan milyen árfolyamon értékesítették a coinokat, de becslések szerint erre 28 800 dolláros átlagáron kerülhetett sor.

A hír egyelőre nem okozott komolyabb visszaesést a bitcoin árfolyamában. A Tesla 2021-es vásárlásának bejelentésekor 20%-ot ugrott a bitcoin árfolyama, a tegnapi eladás óta viszont még csak 3.5%-os mínuszban vagyunk és épp csak visszatértünk a hétfő esti záró árfolyam közelébe.

A kripto piac egy hónapos oldalazás után, múlt hét pénteken tett egy nagy lépést felfelé, miután kiderült, hogy az Ethereum egyik legfontosabb fejlesztése szeptember 19-re készülhet el.

A bitcoin a hétvége folyamán még csak a háttérből figyelte az ethereum mozgását és csak hétfőn kezdett el hozzá felzárkózni. A visszaesés tehát egyelőre az azóta megtett 16%-os emelkedés természetes korrekciójának is felfogható, amire előbb-utóbb valószínűleg a Tesla bejelentése nélkül is sor került volna.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A Binance ingyenessé teszi a bitcoin kereskedést

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img