Az eurózóna legnagyobb bankja kriptovaluta letétkezelő szolgáltatást fog nyújtani

spot_img

A 13 billió dollárnyi kezelt vagyonnal rendelkező BNP Paribas a METACO-val és a Fireblocks-al együttműködve letétkezelési szolgáltatásokat fog kínálni bitcoin és egyéb digitális eszközök számára.

Az eurózóna vezető bankja, a francia BNP Paribas bank legújabb partnerkapcsolatainak köszönhetően letétkezelési szolgáltatást fog kínálni bitcoin és egyéb digitális eszközök számára – derült ki egy sajtóközleményből.

A BNP Paribas Wealth Management több mint 506 milliárd dolláros vagyonával az Egyesült Államokban, Ázsiában és Európában több mint 6800 szakembert foglalkoztat nemzetközi szinten. Ezenfelül a BNP Securities Services, a bank vagyonkezelő szolgáltatása megközelítőleg 13 billió dollárnyi vagyont kezel.

A bank a svájci digitális eszközkezelő céggel, a METACO-val fog együtt dolgozni annak érdekében, hogy integrálja a szükséges letétkezelési szolgáltatás infrastruktúráját a már meglévő banki infrastruktúrákkal. Emellett, pedig a Fireblocks blokklánc biztonsági szolgáltató cég szakértelmére bízza a forró tárcák, a tokenizációs szolgáltatások és a hozzájuk kapcsolódó biztonsági rétegek kifejlesztését. 

Ha elkészül ez az infrastruktúra, az ügyfeleknek lehetőségük lesz a kriptovaluták és egyéb digitális eszközök, például a tokenizált kötvények mozgatására, átruházására, birtoklására, és kibocsátására.

A METACO már korábban bejelentett egy sor partnerséget többek között a Citigroup, a BBVA, a Zodia Custody, a DBS és a Union Bank Philippines vállalatokkal, nemrégiben pedig a szintén francia Societe Generale bankkal. Korábban Adrien Treccani, a METACO vezérigazgatója beszélt egy interjúban arról, hogy a kereskedelmi bankoknak egyre inkább az az érdeke, hogy kiépítsék saját bitcoin és egyéb más kriptovaluták letétkezelési ökoszisztémáját.

“Azok a bankok, amelyek már dolgoztak bizonyos digitális letétkezelési szolgáltatások tervein, hirtelen átalakultak innovációs pilotokból konkrét piacra lépési stratégiákká. Bejelentések sorozatát fogjuk látni, amelyekben nagyon nagy letétkezelők vesznek részt, szinte FOMO jelleggel. Ezek a banki szereplők már nagyon jól tudják, hogy a jövőjük bizonyos mértékben ettől a digitalizációs képességtől is függ – mondta Treccani egy interjúban.”

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

A JPMorgan elemzői szerint a tokenizáció lehet az idei év nagy dobása

/bitcoin magazine, coindesk, metaco, bnp paribas, firebloks/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img