Eladják a CoinDesk kriptos hírportál egy részét 125 millió dollár értékben, amely jelenleg a bajban lévő Digital Currency Group (DCG) tulajdonában van – jelentette a Wall Street Journal július 20-án. A vásárlást egy befektetői csoport hajtja végre, köztük a Capital6 és a Tally Capital. A források szerint a CoinDesk anyavállalata, a DCG megtartaná részesedését a hírportál üzletágában, így az irányítási struktúrája valószínűleg változatlan marad. Idén márciusban felröppentek olyan hírek is, hogy a Binance és leányvállalata, a CoinMarketCap is érdeklődik a CoinDesk felvásárlása iránt, de az üzletből nem lett végül semmi. Maga a DCG 2016-ban vásárolta meg a CoinDesket ötszázezer dollárért.

Megérkezett a képviselőházi republikánusok kriptopiaci struktúra törvényjavaslata. A törvényjavaslat részben a CFTC és a SEC kriptopiacon betöltött szabályozási szerepét taglalja. A jogszabály tisztázza a digitális eszközök besorolásának módját is, valamint azt, hogy a befektetési szerződés megléte önmagában nem teszi az adott tokent értékpapírrá. Az összes kriptovaluta mintegy 70%-át árucikknek kell minősíteni, nem pedig értékpapírnak – írták a törvényjavaslat mellett közzétett tájékoztatóban. A törvényjavaslatot valószínűleg a képviselőházi demokraták el fogják utasítani, akik közül sokan azzal érvelnek, hogy a SEC-nek nagyobb szerepet kell kapnia, mint amennyit a törvényjavaslat jelenleg meghatároz.

Leállítja kölcsön programját novemberben a Coinbase. A tőzsde arra kéri a Coinbase Borrow ügyfeleit, hogy akiknek fennálló hiteltartozása van, november 20-ig fizesse vissza. A Coinbase Borrow egy olyan platform funkció volt, amely lehetővé tette az ügyfelek számára, hogy akár egymillió dollárig terjedő fiat hitelt kapjanak bitcoin állomány letétbe helyezés után. Ezután a vállalat az erőforrásait azokra a termékekre összpontosítja, amelyek “az ügyfeleket a leginkább érdeklik“. A fennmaradó négy hónapos hiteltörlesztési időszakban a Coinbase One-on keresztül kiemelt ügyféltámogatást kapnak a hitellel rendelkezők. A Coinbase még májusban jelezte, hogy rendszeres átértékelési folyamatnak veti alá termékeit és ennek részeként a Coinbase Borrow-on már nem lehet új hiteleket felvenni. 

A Federal Reserve elindította a “FedNow” azonnali fizetési rendszerét. A FedNow Service, a Federal Reserve azonnali fizetési platformja csütörtök reggel hivatalosan is élesbe állt. A szolgáltatás lehetővé teszi a bankok és hitelszövetkezetek számára, hogy az átutalási összegtől függetlenül azonnal feldolgozzák az ügyfelek tranzakcióit. A FedNow rendszere az év minden napján, éjjel-nappal elérhető. Először harmincöt bank és hitelszövetkezet, valamint az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának Költségvetési Szolgálatának Irodája csatlakozott a rendszerhez. Jerome Powell a Fed elnöke azonban tisztázta, hogy az újonnan elindított rendszer nem helyettesíti a fiat pénzt, “nem kapcsolódik digitális valutához“, a szolgáltatás nem valuta forma és nem szünteti meg az egyéb  fizetési módokat sem, beleértve a készpénzt sem.

Andrew Griffith, az Egyesült Királyság pénzügyminisztere elutasította a parlament pénzügyminisztériumi bizottságának ajánlását, miszerint a kriptovaluta kereskedelmet a szerencsejátékhoz hasonlóan kellene szabályozni a szigetországban. A pénzügyminisztérium azzal érvelt, hogy a bizottság ajánlása eltér a nemzetközi szabványoktól. Még egy májusi jelentésben az pénzügyminisztérium bizottsága elismerte, hogy a blokklánc technológia előnyös lehet a pénzügyi szolgáltatási ágazat számára. A kriptovaluta befektetést és kereskedést azonban a szerencsejátékhoz hasonlította és azt javasolta, hogy az iparágat ennek megfelelően kell szabályozni. A pénzügyminiszter továbbá kijelentette, hogy a kriptovaluta ipar jobban profitál, ha megfelelő pénzügyi szolgáltatási szabályozási keretet dolgoznak ki “a fedezet nélküli kripto eszközök kockázatainak kezelésére és a biztonságos innováció feltételeinek megteremtésére“.

Kuvait betiltott mindennemű kripto tevékenységet, beleértve a bányászatot is. Kuvait pénzügyi felügyelője, a Központi Piaci Hatóság (CMA) július 19-én körlevelet adott ki, amelyben kijelentette, hogy minden kriptovaluta tevékenység, beleértve a kripto befektetéseket, a kripto fizetéseket és a bányászatot is, illegális a közel-keleti országban. A CMA azt is megtiltotta a helyi szabályozóknak, hogy engedélyeket adjanak ki bárkinek, aki “kereskedelmi vállalkozásként kriptovaluta szolgáltatásokat próbál nyújtani” az országban. A körlevél egyértelművé teszi, hogy “a Kuvaiti Központi Bank által szabályozott értékpapírok és a Tőkepiaci Hatóság által szabályozott egyéb értékpapírok és pénzügyi eszközök” mentesülnek a tilalmak alól. Az ország pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni törvényei szigorú büntetéseket vonnak maguk után, akik megsértik a kuvaiti rendelkezéseket.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

/coinjournal, cryptoslate, coindesk, blockworks, wall street journal/