Bitcoinbányászrészvény-jelentés

spot_img

Újabb hónap telt el a legutóbbi bitcoinbányászrészvény-jelentésünk óta. A Kripto Akadémia által figyelt bányászcégek részvényeinek teljesítményét vizsgáljuk meg az elmúlt hetek történései alapján.

Június első napjaiban a BTC árfolyama folyamatosan csökkent, lokális aljpontját 24800 dollár körül, hó közepén találta meg, ahonnan bő egy hét leforgása alatt ledolgozta az előző hetek árfolyamveszteségeit. A június végét 30000 dollár felett bikásan zárta a BTC és nagy reményekkel futhatott neki a júliusnak. Ezzel egy időben a bányászrészvények többsége követni tudta a BTC júniusi ármozgását, érdemi emelkedést csak néhány bányászrészvény tudott produkálni.  

A leglátványosabb erősödést az előző hónaphoz hasonlóan a Bit Digital (-26,81%) papírjai mutattak. A kisebb rallyhoz a Cipher (-24,51%) részvényei is csatlakoztak, olyannyira, hogy a kettős élboly meg tudta előzni a BTC júniusi teljesítményét. A sötétkékkel jelölt bitcoin teljesítményéhez képest (-35,40%, előző hónapban -42,46%) a bányászcégek papírjai (2022. év elejétől) még mindig viszonylag nagyobb lemaradásban vannak. Az már biztosan kijelenthető, hogy az év eleji rallynak köszönhetően fordult a piac, de hogy mennyire lesz tartós még ez az emelkedés, az a következő hetekben ki fog derülni.

Bitcoinbányász papírok teljesítménye a bitcoinhoz képest 2022. január 01-től

A grafikon szereplőit megvizsgálva megállapíthatjuk, hogy láthatóan 3 részre szakadt a mezőny, amit a Bit Digital, a Cipher Mining és a BTC vezet. A középmezőny éllovasai közé tartozik a Riot Platform (-40,24%), a CleanSpark (-44,84%). A középmezőny utolsói a Northern Data (-71,76%) és a Bitfarms (-67,33%). Az alsóház is két részre szakadt, amelynek a vezető részvényei a TeraWulf (-84,83%), a SAI.TECH Global (-86,06%) és az Argo Blockchain (-87,60%). 

A múlt havi Bitcoinbányászrészvény-jelentést itt éred el

Ha megnézzük a bányászpapírok teljesítményét az idei év elejétől, akkor azt is megállapíthatjuk, hogy a SAI.TECH Global részvényei teljesítenek a legrosszabban (már több hónapja). Az idei évben a Canaan és a Mawson sem kecsegtetett eddig látható profittal és az Argo teljesítménye is elhanyagolható. A bitcoin ennek ellenére több bányászrészvényt is megelőz. Közel hatszoros, illetve bő négyszeres hozamot érhetett el az, aki az év első napjaiban bevásárolt a Bit Digital és a Cipher Mining papírjaiból.

Bitcoinbányász papírok teljesítménye a bitcoinhoz képest 2023. január 01-től (szerkesztette: nasmith21/Kripto Akadémia)

A bányászokat tömörítő, tavaly indított Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) júniusban szintén lekövette a bitcoin és a bányászrészvények emelkedését. Kicsivel több, mint 12 dolláros lokális csúcsot sikerült elérnie júniusban. Az ellenállási zónaként szolgáló szürke dobozból sikerült kitörnie az árfolyamnak, és jelenleg a tavaly augusztusi csúcs (15,53 USD) közelében tartózkodik. Piacnyitást megelőzően 14,57 dolláron áll a bányász ETF papírja a Nasdaq-on. 

A Valkyrie Bitcoin Miners ETF árfolyamának alakulása a kezdetektől, 2022. február 08-tól napjainkig

Kapcsolódó cikkek:

Kriptobányász ​​cégek 2023. július 6-án tőzsde nyitás előtt:

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Május havi bitcoinbányász teljesítmények

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img