Bikásan zárja a hónapot a Bitcoin, kilőtt a Cash

spot_img

A mai nappal zárul a havi price action a bitcoin grafikonon. Úgy tűnik, hogy a bikák átvették az irányítást és sikerül a havi gyertyát afelett az ellenállás felett zárniuk, ami három hónapig visszatartotta az árfolyam növekedését.

A havi csúcs 31400 dollár volt és úgy tűnik 31000 dollárnál sikerül zárni a júniust.

A 29000 és a 30000 dolláros, immár támasz zónát még ne hagyjuk figyelmen kívül, júliusban ezt újra tesztelheti az árfolyam és megerősítést nyerhet a felfelé trend.

A piacon is jó a hangulat: a hírek szerint a Fidelity Investments csatlakozott a Blackrockhoz, hogy elindítsa az első bitcoin spot ETF-et az Egyesült Államokban. Ez a hír jelentős izgalmat keltett a piacon, különösen a Blackrockot illetően, mivel korábban csak egyetlen ETF-kérelmüket utasította el a tőzsdefelügyelet.

Az azonban továbbra is bizonytalan, hogy végül megkapják-e a SEC jóváhagyását. Feltételezhető, hogy a Blackrock nem nyújtaná be az ETF kérelmét anélkül, hogy ne lenne eléggé biztos a dolgában, de a SEC érvelése a bitcoin spot ETF korábbi próbálkozásaival szemben egyelőre változatlannak tűnik: szerintük a BTC-piacokon hiányzik az átláthatóság, és fennáll a manipuláció lehetősége.

Az altcoin piacokon a Litecoin és a háttérbe szorult, de most újra hajrázó Bitcoin Cash borzolta a kedélyeket. A Litecoin kapcsán többször is írtunk a felezést megelőző ralliról, ami most tényleg beindult. A Litecoin grafikonján egy erős ellenállás van a 103-108 dolláros sávban.

A Bitcoin Cash egyike volt azon szerencsés coinoknak, amelyeket beválasztottak az EDX piacra, a Citadel Securities, a Fidelity Digital Assets és a Charles Schwab által alapított új kriptotőzsdére. Az EDX-be beválasztott többi kriptovaluta a bitcoin, az ethereum és a litecoin lett. Ezekben a coinokban az a közös, hogy az amerikai szabályozó hatóságok valószínűleg inkább árucikknek, mint értékpapírnak minősítik őket.

Az EDX bejelentése ellenére továbbra is kissé rejtélyes, hogy a BCH miért teljesített ennyire jól. A bejelentést követően a BCH több mint 100%-kal kezdte felülmúlni a BTC és az ETH teljesítményét.Hogy ez a fejlődés fenntartható lesz-e, az még nem derült ki.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img