ChatGPT plugint kapott a DefiLlama

spot_img

Bár sokaknak elege lehet már a mesterterséges intelligenciával foglalkozó tartalmakból, egy napokban élesbe álló fontos újítás mellett mégsem szeretnénk elmenni. ChatGPT támogatást kapott az egyik legjobb on-chain elemző oldal, a Defillama, aminek használatát a korábban bemutatott Tokensnifferhez és Artemishez hasonlóan szeretnénk néhány gyakorlati példán keresztül bemutatni.

Előrebocsátjuk, hogy a program használatához szükség van egy havi 20 dolláros előfizetésre, ez a pénz ugyanakkor gyorsan megtérülhet, ha valaki ki tudja használni a benne rejlő lehetőségeket.

A ChatGPT segítségével néhány pillanat alatt elkészíthetjük a saját elemzéseinket, amiket korábban csak különböző aloldalak közötti klikkelgetésekkel és hosszas böngészéssel tudtunk megszerezni. Az MI segítségével teljesen egyedi összefüggéseket is kitalálhatunk, amelyek segíthetnek feltérképezni a kialakulóban lévő trendeket és megtalálni a tömegek előtt még rejtett gemeket, vagyis a kis piaci részesedéssel rendelkező, de a bálnák által már felhalmozás alatt lévő tokeneket.

Mi csak néhány alap példát fogunk bemutatni, de a lehetőségeknek tényleg csak az elemzést végző képzelete szabhat határt.

A plugin aktiválásához szükség van a már említett előfizetés (ChatGPT Plus, GPT-4) meglétére, ami után a Plugin Store-ból kell kiválasztanunk és telepítenünk a Defillama plugint.

A ChatGPT-nek angolul érdemes parancsokat adni, jöjjön néhány példa prompt.

1. Rangsorold a projekteket az elmúlt 24 órában gyűjtött bevételeik (fee) szerint. Az eredményeket rendezd táblázatba.

“Rank Project by generated fees in the last 24h. Display the results in tables.”

A szűrőknél (filter) beállíthatjuk, hogy a milyen láncon, l2-n, stb. végezzük el a szűrést (Arbitrum, ETH, stb.)

2. Rangsorold a láncokra beérkező stabil coinok mennyiségét. A legnagyobbakat helyezd előre és rendezd táblázatba.

“Summarize what’s happening with stablecoin inflows into chains in the past day. Rank by biggest inflows. Display the results in tables.”

Azok a láncok, ahová a legtöbb pénz érkezik, felkapottabbak a többinél. Aki lehetőségek után kutat, érdemes ezeken keresgélnie.

3. Foglald össze mi történt on-chain az elmúlt nap során

“Summarize what’s happening with on chain over the past day. Display the results in tables.”

A mesterséges intelligencia kiemel néhány érdekes statisztikát, ami szintén segíthet minket a keresgélésben.

4. Foglald össze az elmúlt 7 nap on-chain forgalmi adatokat.

“Summarize volume stats among chains. Rank by 7d volume change. Display the results in tables.”

Egy másik módszer arra, hogy megtaláljuk azokat a helyeket, ahová a pénz áramlik.

5. Az eddigiek közül a legérdekesebb: Rangsorold a projekteket az elmúlt 7 nap forgalmi adatai alapján.

“Summarize volume stats among projects. Rank by biggest weekly change. Display the results in tables.”

Ennél a parancsnál olyan találatokat is kaptunk, amik annyira új projektek voltak, hogy nem is voltak listázva a Defilama összefoglaló aloldalain, miközben a llama API-ja már látta őket. Lehet, hogy igazi gemekre bukkanunk, ha ezek között böngészünk?

A fentiek alapján talán már látható, hogy bármilyen statisztikát kinyehetünk és rendszerezhetünk a ChatGPT segítségével. Akik valamilyen tokent, vagy stabil coint farmolnak, azoknak különösen hasznos lehet a legmagasabb kamatok megtalálásában.

Az Arbitrumon jelenleg elérhető legmagasabb hozamok

Sok időt megtakaríthat, aki elkezdi használni a Defillama-s ChatGPT plugint, ugyanakkor a kezdetekben sokat is kell kisérletezgetni a megfelelő parancsokkal, mire az ember rájön, hogy melyek azok, amik jól működnek és melyek, amik még nem.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img