A tőzsdefelügyelet visszadobta a Bitcoin ETF kérelmeket, borult a piac

spot_img

A világ legnagyobb alapkezelőjének számító BlackRock éppen két héttel ezelőtt adta be kérelmét egy saját bitcoin befektetési termék indítására. A vállalatot azóta többen is követték a sorban, tegnap éppen a pénzügyi élet egyik másik titánja, a Fidelity fordult hasonló kéréssel az amerikai hatósághoz.

A tőzsdefelügyelet azonban péntek délután váratlanul visszadobta az ETF kérelmeket, melyeket “nem megfelelőnek” minősített. A piac azonnal borult is egyet, a bitcoin és az ethereum perceken belül 4-5%-ot vesztett az értékéből, aztán…

…aztán viszont kiderült, hogy talán még sincs akkora probléma, és inkább csak a médiában megjelenő “exkluzív hírek” címadása válthatták ki a pánikot.

A Bloomberg ETF szakértője szerint a felügyelet mindössze azt kifogásolta, hogy a beadványokban nem voltak konkrétan megnevezve azok a kripto tőzsdék, amelyek valamilyen módon érintettek az ETF-ek kibocsátásában és amiket emiatt be kell vonni egy közös adatszolgáltatási rendszerbe. Ez a hiba szerinte viszonylag gyorsan pótolható, ami után újra be lehet adni a kérelmeket. Ha tényleg csak ezt az egy dolgot tudták kifogásolni a beadványokban, akkor az végső soron akár jó hírnek is tekinthető.

Egyelőre tehát úgy néz ki, hogy az ETF-ek visszadobásának nagyobb lehet a füstje mint a lángja, így az is meglehet, hogy a hír maga már el is végezte azt a pusztítást, amire rendeltetett. A közelgő hétvége miatt ugyanakkor bizonytalan is maradhat a helyzet. Nem biztos, hogy minden befektető a grafikonokat bámulva szeretné tölteni a hétvégéjét, így a délutáni izgalmak után sokan csak hétfőn dönthetik majd el, hogy miként értelmezik a tőzsdefelügyelet elutasító nyilatkozatát.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img