Bányászóriás a láthatáron

spot_img

Lassan befejeződik a Hut 8 és az USBTC észak-amerikai bányászcégek egyesülése. A létrejövő amerikai székhelyű vállalat Észak-Amerika egyik legnagyobb tőzsdén jegyzett bányásza lesz. 

Ha minden a tervek szerint halad, az új bányász piaci kapitalizációja egymilliárd dollár körül fog alakulni. Az egyesült társaság neve Hut 8 Corp lesz. Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet felé tett bejelentés szerint 7,5 EH/s bányászati kapacitással fog rendelkezni a “New Hut“, ami rögtön a legnagyobb bányászok közé repítené Észak-Amerikában.

Ennek ellenére a Marathon Digital (MARA) még mindig messze a legdominánsabb szereplője az iparágnak a maga 23 EH/s épített kapacitással. Az egyesülés után a Hut 8 Corp méretében közelebb fog állni a Riot Platform-hoz (RIOT), amely jelenleg 10,5 EH/s számítási kapacitással rendelkezik. A bányász hat amerikai telephelyen nagyjából 825 megawatt energiához fog hozzáférni, vegyes energiafelhasználással, beleértve a szél- és az atomenergiát.

Kapcsolódó cikkünk:

A The Miner Mag adatai szerint a Hut 8 kiváló működőtőke és adósság eredménnyel rendelkezik. A bányász pénzügyileg egészségesebb, mint sok más versenytársa, közel 10000 BTC-vel, pontosan 9233 bitcoinnal rendelkezik mérlegében és minimális adóssággal. Egyedül a Marathon rendelkezik ennél nagyobb BTC kincstári vagyonnal, 12259 bitcoinnal, ami jelenlegi árfolyamon számolva körülbelül 376 millió dollár. 

2023 május végén birtokolt bitcoin mennyiségek bányászonként (készítette: nasmith21, Kripto Akadémia

A Hut 8 nemcsak bányászattal foglalkozik. A bányásznak öt adatközpontja van, amelyek nem kapcsolódnak a bitcoinbányászathoz, és a kriptopiactól független bevételi forrást biztosít számára. A bányász például a hónap elején megállapodást írt alá az Interior Health kanadai közegészségügyi vállalattal adatközponti igényeinek kezeléséről. A cég folyamatosan növeli HPC üzletágát, amely magába foglalja a GPU park potenciális kihasználását a staking, a mesterséges intelligencia vagy akár a VFX renderelési szolgáltatásokon keresztül.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Újabb bányászóriás születik

/hut 8, usbtc, decrypt, the miner mag/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img