Champions Tactics: web3 játékot fejleszt az Ubisoft

spot_img

Far Cry, Assassin’s Creed, Rainbow Six. Aligha van olyan gamer, aki ne próbálta volna ki legalább egyszer az egyik legnagyobb stúdió, az Ubisoft ismertebb játékait. A francia cég a napokban jelentette be, hogy egy újabb cím fejlesztésébe kezdett, ami Champions Tactics néven láthat majd napvilágot.

A Grimoria Chronicles alcímet viselő játékról egyelőre csak annyit árultak el, hogy egy taktikai szerepjáték lesz, ami az első közzétett bemutató alapján egy sötét fantáziavilágban játszódhat.

A játék hivatalos közösségi oldala szerint a stúdió a játékot “kísérleti” műfajként kategorizálta, ami egy hétköznapi emberek által is befogadható kifejezés a blokklánc / kripto / web3 / nft technológiát alkalmazó játékokra.

A Champions feltehetően az Oasys blokkláncot fogja használni, ami más nagyobb kiadókkal (Sega, Square Enix, Namco Bandai) is együtt dolgozik. A fogadtatása ugyanakkor nem volt pozitív, sok kommentelő bukást jósolt (vagy kívánt) az Ubisoftnak, sokan ugyanis attól tartanak, hogy ha a kriptós játékok jobban elterjednek, az ezekben még szabadabbá tett játékbeli vásárlások teljesen tönkreteszik a játékélményt.

Hogy tényleg így lesz-e, az csak és kizárólag az Ubisofton múlik, aminek csapata ugyan nem tévedhetetlen, de már többször is bebizonyította, hogy képes “Az év játéka” címre is esélyes játékokat letenni az asztalra. A bejelentéssel az Ubisoft lett az első nagyobb, úgynevezett AAA stúdió, ami egy teljesen új játék fejlesztésével is elkötelezte magát, hogy nyit a blokklánc irányába.

További kriptós játékokkal kapcsolatos hírek a Kripto Akadémia Gaming Discord csatornáján.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img