Bitcoinbányászrészvény-jelentés

spot_img

Újabb hónap telt el a legutóbbi bitcoinbányászrészvény-jelentésünk óta. A Kripto Akadémia által figyelt bányászcégek részvényeinek teljesítményét vizsgáljuk meg az elmúlt hetek történései alapján.

Április közepén ért el a BTC árfolyam egy lokális csúcsot, 30000 dollárt, amit azóta sem sikerült túlszárnyalnia. Az eltelt idő alatt az árfolyam többször is meglátogatta a 26000 dolláros szintet, amiről sikeresen pattanni tudott valahányszor. Ezzel egy időben a bányászrészvények többsége követni tudta a BTC áprilisi kitörését, de érdemi emelkedést azóta egyik bányászcég részvényének sem sikerült elérni. 

A leglátványosabb erősödést a Bit Digital papírjai mutatták, olyannyira, hogy a bányásznak sikerült kitörnie az alsóházból. A sötétkékkel jelölt bitcoin teljesítményéhez képest (-42,46%) a bányászcégek papírjai (2022. év elejétől) még mindig nagy lemaradásban vannak. Az már biztosan kijelenthető, hogy az év eleji rallynak köszönhetően fordult a piac, de hogy mennyire lesz tartós ez az emelkedés, az a következő hetekben ki fog derülni.

Bitcoinbányász papírok teljesítménye a bitcoinhoz képest 2022. január 01-től

Ha megnézzük a bányászpapírok teljesítményét az idei év elejétől, akkor megállapíthatjuk, hogy a SAI.TECH Global részvényei teljesítenek a legrosszabban, a Greenidge Generation mellett. Az idei évben a Canaan sem kecsegtetett eddig látható profittal és az Argo teljesítménye is elhanyagolható. A bitcoint azonban több bányászrészvény is megelőzi. Közel háromszoros, illetve négyszeres hozamot érhetett el az, aki az év első napjaiban bevásárolt a Bit Digital és a Cipher Mining papírjaiból.

Bitcoinbányász papírok teljesítménye a bitcoinhoz képest 2023. január 01-től

A múlt havi Bitcoinbányászrészvény-jelentést itt éred el

Az idei évben egyedül a Canaan tudta felülmúlni a BTC teljesítményét, azonban április közepétől toronymagasan túlteljesíti a bitcoin a bányászrészvényeket. A bányászgép gyártó cég ráadásul kiesett az élmezőnyből, viszont a Bit Digital (-47,53%) az alsóházból felküzdötte magát egészen a harmadik helyig. A RIOT (-44,42%) vezeti az élbolyt a Cipher Mining (45,57) előtt, majd őket követi szorosan a CleanSpark (-54,62%). Az élboly mögött egyra nagyobb a lemaradás, amit a Canaan (-62,14%), a BTCS (-61,78%), a Digihost (-67,17%), a Marathon (-69,60%) és a DMG (-67,99%) vezet. Az alsóháznak a TeraWulf (-89,97%) és az Argo (-93,46%) mutatja az utat.

Vezető bitcoinbányász papírok a bitcoin mellett (vastag feketével kiemelve) 2022. január 01-től

A bányászokat tömörítő, tavaly indított Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) április közepén szintén lekövette a bitcoin és a bányászrészvények emelkedését. Kicsivel több, mint 12 dolláros lokális csúcsot sikerült elérnie, ahonnan rövid korrekciót követően oldalaz az árfolyam. Az ellenállási zónaként szolgáló szürke dobozból sikerült kitörnie az árfolyamnak, jelenleg felette tartózkodik és remélhetőleg a jövőben ez a sáv támaszként szolgálhat. Piacnyitás követően 11,40 dolláron áll a bányász ETF papírja a Nasdaq-on.

A Valkyrie Bitcoin Miners ETF árfolyamának alakulása a kezdetektől, 2022. február 08-tól napjainkig

Kapcsolódó cikkek:

Kriptobányász ​​cégek 2023. június 2-án pénteki tőzsde nyitás után:

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img