Kriptopénzügyek

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Brave

A Brave, az adatvédelemre összpontosító kriptobarát böngésző újszerű módot talált arra, hogy az NFT-ket integrálja a szolgáltatásai közé.

FTX

Amerikai szövetségi ügyészek hétfőn közölték, hogy Sam Bankman-Fried ügyvédei alaptalan érvekkel próbálták meggyőzni a bírót arról, hogy ejtse azokat a büntetőjogi vádakat, amelyek szerint az FTX alapítója több milliárd dollár értékben követett el csalást.

Tether

A Tether, a világ legnagyobb stablecoin kibocsátója bejelentette, hogy megújuló energiatermelésbe fektet be Uruguayban, hogy fenntartható módon bányászhasson bitcoint. A beruházás nagysága és a kriptos céggel együttműködő „helyi engedéllyel rendelkező vállalat” neve nem derült ki a sajtóközleményből.

Gate.io

A 8. helyen rangsorolt kripto tőzsdéről az elmúlt órákban az ott tárolt kriptók (1.21 milliárd dollár) több mint 10%-át, (142 millió dollárt) utaltak ki a befektetők, akik attól tartanak, hogy probléma lehet az oldal fizetőképességével.

Piaci zanza

  • Megállapodás született az amerikai adósságplafon ügyében. A 31 000 milliárdos hitelkeret felső határát a héten várhatóan 2025 január 1-ig eltörlik, amivel a következő választási kampány végéig biztosított lehet az ország működése.
  • A Republikánus Párt elnöki jelölésére és végső soron az amerikai elnöki székre pályázó Ron DeSantis elmondta, hogy saját magát a kriptopénzek pártfogójának tartja. 
  • A kriptotőzsdéken tárolt etherek készlete ötéves mélypontra esett pénteken, ezzel azok összmennyisége 17,86 millióra csökkent. Az ETH tőzsdei kínálatának ilyen drasztikus csökkenésére 2018 áprilisa óta nem volt példa.
  • Egy hónap múlva, júliusban indul el a FedNow, az Egyesült Államok azonnali és olcsó ($0.045/tx) dollár utalásokat lehetővé tevő rendszere. Az instant jóváírt tranzakciók nem csak a hétköznapokban, hanem a tőzsdéken is éreztethetik majd a hatásukat, mert a gyors pénzmozgások jelentősen növelhetik a világ legfontosabb valutájának likviditását. Az új rendszer új dinamikát adhat a dollár piacoknak, amivel nem csak a kripto, de a hagyományos valuták erejét és teljesítményét is szokás összevetni.
  • A legnagyobb kriptotőzsde bejelentette, hogy egyes régiókban lehetetlenné teszi 12 privacy coin, vagyis olyan kriptopénz megvásárlását, eladását és kereskedését, amik az utalások nyomonkövetést akadályozó technológiával rendelkeznek.
  • Hongkong és az Egyesült Arab Emírségek központi bankjai a kriptovaluta szabályozás és a pénzügyi technológiai fejlesztés területein kívánnak együttműködni a jövőben.
  • Néhány hete a hongkongi kriptobarát szabályozásról zeng a nemzetközi sajtó, nem telik el úgy nap, hogy ne kerülne ki újabb friss információ. Legutóbb a hongkongi székhelyű First Digital minősített letétkezelő és vagyonkezelő vállalat jelentette be, hogy új stabilcoint vezetnek be, amely az amerikai dollárhoz lesz kötve és teljes egészében szabályozva lesz Ázsiában.

Kripto Akadémia kisokos

MetaMask magyarul: így készíts tárcát

Megjelent az új KriptoSuli! Frissítettük, átdolgoztuk, hozzátettünk és még olvashatóbbá tettük, plusz csináltunk hozzá egy hangoskönyvet is. Már megvásárolható az új, frissített KriptoSuli e-könyv és hangoskönyv, egyetlen csomagban!

PrimeXBT bemutató

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t, egy feltörekvőben lévő kripto tőzsdét. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket fogjuk kiemelni, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. Kezdjük is rögtön egy talán sokakat érdeklő lehetőséggel, a folyamatosan (immár 65 hete) futó játékpénzes (demó számlás), de valódi pénznyereményt biztosító kereskedési versennyel.

PrimeXBT bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img