Problémák lehetnek a Gate.io-val

spot_img

A 8. helyen rangsorolt kripto tőzsdéről az elmúlt órákban az ott tárolt kriptók (1.21 milliárd dollár) több mint 10%-át, (142 millió dollárt) utaltak ki a befektetők, akik attól tartanak, hogy probléma lehet az oldal fizetőképességével.

A tőzsde közleményben tagadta, hogy ilyen jellegű gondjai lennének, a pletykák azonban továbbra is terjednek a közösségi oldalakon.

A tőzsde (egyelőre állítólagos) problémái egy másik protokollra, a Multichainre vezethetők vissza. A Multichain egy több blokklánc közötti átjárást biztosító platform, aminek állítólag több vezetőjét is letartóztatták az elmúlt napokban. A Multi hivatalos közleménye is gondokra utal, abban ugyanis az áll, hogy a projekt vezetője napokkal ezelőtt eltűnt a további működéshez szükséges jelszavakkal egyetemben.

Az elmúlt napokban már több, a Multichain fejlesztőihez köthető tárcából is jelentős, millió dolláros nagyságrendű utalás történt a Gate.io-ra, ahol a bajba jutott platform tagjai próbálhatták gyorsan pénzre váltani a kriptóikat

Egyes befektetők attól tartanak, hogy a háttérben a Gate.io is érintett lehet a Multival kapcsolatos történetben, amiben a hatóságok is nyomozhatnak, ezért elkezdték kiutalni a pénzüket az oldalról.

A kiutalások beindulásával a GATE token árfolyama is esni kezdett

Hogy csak a felhasználók túlzott óvatosságáról, vagy valós problémákról van-e szó, azt az eddig megismert információkból nehéz megállapítani. Aki kriptót tart a Gate.io oldalán, annak a biztonság kedvéért érdemes lehet azt kiutalnia az ügy rendezéséig.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img