Több európai országban is elérhetetlenné válnak az anonim utalásokat lehetővé tevő kriptopénzek

spot_img

A legnagyobb kriptotőzsde bejelentette, hogy egyes régiókban lehetetlenné teszi 12 privacy coin, vagyis olyan kriptopénz megvásárlását, eladását és kereskedését, amik az utalások nyomonkövetést akadályozó technológiával rendelkeznek.

Míg a legtöbb kriptovaluta tranzakció útja bárki által visszakövethető a blokkláncon, bizonyos kriptopénzek olyan megoldásokat is alkalmaznak, amik elvarják a maguk után hagyott szálakat. A legtöbb esetben ezeket a coinokat olyan csapatok fejlesztik, akik fontosnak tartják a mindennapokban még mindig sokak által kedvelt készpénz melletti kiállást, és a digitális térben is szeretnék lehetővé tenni, hogy az elektronikus tranzakciók világában is létezzenek a teljes megfigyelést lehetővé tevő rendszerekkel szembeni alternatívák.

A Binance június 26-tól Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban és Lengyelországban vezeti be a korlátozást, amit a hatóságokkal való együttműködéssel magyarázták.

Az érintett kriptopénzek, amik egy hónap múlva már nem lesznek elérhetők a fenti országokban a következők:

Az európai szabályozás megszavazásával várható, hogy a következő hónapokban más országokban is bevezetik az intézkedést. A törvények előírják, hogy a tőzsdékre érkező utalásoknak a jövőben visszakövethetőnek kell lenniük, amit a privacy coinok esetében képtelenség lenne végrehajtani.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Magyarország is megszavazta az európai kripto törvényt

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img