Szabályozott stabilcoin érkezik Hongkongból

spot_img

Néhány hete a hongkongi kriptobarát szabályozásról zeng a nemzetközi sajtó, nem telik el úgy nap, hogy ne kerülne ki újabb friss információ. Legutóbb a hongkongi székhelyű First Digital minősített letétkezelő és vagyonkezelő vállalat jelentette be, hogy új stabilcoint vezetnek be, amely az amerikai dollárhoz lesz kötve és teljes egészében szabályozva lesz Ázsiában.

A First Digital USD (FDUSD) névre keresztelt érmét egy az egyben amerikai dollárral vagy azzal egyenértékű pénzügyi eszközzel kívánják fedezni. A stabilcoin mögötti tartalékokat ázsiai intézményeknél elkülönített számlákon tartják, ugyanis a hongkongi vagyonkezelői rendelet előírja, hogy minden tartalékot külön számlán kell kezelni. A First Digital Trust egy hongkongi vagyonkezelői vállalkozás, amelyet a vagyonkezelői rendelet alapján hoztak létre.

“Az FDUSD piacra dobása jelentős előrelépést jelent küldetésünkben, hogy biztonságos és hatékony digitális valutát biztosítsunk, amely zökkenőmentesen integrálható a mindennapi tranzakciókba” – mondta Vincent Chok, a First Digital vezérigazgatója.

A First Digital szerint az FDUSD-t a szabályozott pénzintézetek készpénz- és készpénztartalékai támogatják Ázsia szerte. A stabil érmét az Ethereumon és a BNB Chainen bocsátják ki – nyilatkozta a CoinDesk-nek a First Digital szóvivője, aki szerint minden nagyobb kriptotőzsdével tárgyalásokat folytatnak a stabilcoin tőzsdei bevezetésről. Az FDUSD kapcsán a Binance vezérigazgatója, CZ is nyilatkozott. Az auditot eddig a PeckShield végezte.

Cikkajánló:

A First Digital elkötelezett az átláthatóság mellett, és nyílt auditokat vállal az FDUSD kapcsán. A helyi és tengerentúli szabályozó hatóságokkal együttműködve a First Digital Labs célja, hogy biztosítsa a jelenlegi és jövőbeli hatályos jogszabályoknak való átfogó megfelelést. Céljuk, hogy új szabványokat állítsanak fel bizalom és stabilitás tekintetében szabályozási vezérelvek mentén.

“A First Digital Labs szorosan együttműködik a helyi és tengerentúli szabályozó hatóságokkal annak érdekében, hogy biztosítsa a jelenlegi és a jövőben alkalmazandó törvényeknek és szabályozásoknak való teljes körű megfelelést” – áll a vállalat közleményében. 

Hongkongi lakossági felhasználók számára egyelőre nem lesz elérhető a stabilcoin. A hongkongi szabályozó hatóságok ez ügyben úgy nyiltakoztak, hogy a stabilérmékkel való kereskedést a lakossági befektetőknek addig nem engedélyezhetik, amíg erre az eszközosztályra javasolt szabályokat hivatalosan be nem vezetik. (A stabilcoinokat a hongkongi szabályozó hatóságok külön kezelik a kriptovalutáktól.)

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

Honkong értékpapír- és határidős bizottsága szerint, a kriptovalutákra vonatkozó szabályozási rendeletek alapból meghatározzák az eszközök biztonságos őrzését, az ügyfelek eszközeinek elkülönítését, az összeférhetetlenség elkerülését és a kiberbiztonsági előírásokat.

Eközben az Egyesült Államokban a szabályozási bizonytalanság miatt arra késztet egyes iparági szereplőket, hogy elhagyják az országot. Több szakértő és kriptos cég figyelmeztette már a törvényhozó szerveket, hogy a jelenlegi szabályozói hozzáállással az USA elveszítheti vezető pozícióját az ágazatban. A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong kedden ezt mondta: “nem meglepő, hogy Hongkong új kriptoközpontként pozícionálja magát“.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Közel- és távol-keleti együttműködés

/first digital lab, coindesk, the block, blockchain.news/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img