Legyen saját kripto evangelistád: itt a Bitcoin chatbot

spot_img

Satoshi Nakamoto, a Bitcoin megalkotója több mint 12 évvel ezelőtt eltűnt, de két mesterséges intelligenciával foglalkozó szakember most arra törekszik, hogy egy chatbot formájában felélesztje a rejtélyes alakot.

Május 31-én a Bitcoin FilmFest szervezője, Pierre Corbin és társfejlesztője, Hugo Ferrer kiadta a Talk2Satoshi nevű mesterséges intelligencia chatbotot, amelynek célja, hogy úgy válaszoljon a Bitcoinra és a gazdaságra vonatkozó kérdésekre, mintha azok magától Nakamotótól érkeztek volna.

Mindezt úgy érik el, hogy egy korlátozott adathalmazon, többek között Nakamoto nyilvános e-mailjen és fórumbejegyzésein trenírozzák a nyelvi modellt. A modell más forrásokból is merít, többek között Saifedean Ammous magyarul is megjelent The Bitcoin Standard című könyvéből, Jeff Booth The Price of Tomorrow című könyvéből és Corbin The Great Reset and the Rise of Bitcoin című filmjéből, de a jövőben további forrásokhoz is hozzáfér majd a bot.

A chatbot olyan válaszokat generál, amelyek jellemzően borúlátóak a fiat valuták jövőjét illetően, és bizakodóak a Bitcoinnal kapcsolatban. Viszont tény, hogy akárcsak sok esetben a ChatGPT, a Talk2Satoshi is ellentmondásos válaszokat ad.

Amikor például a “Mi lesz a Bitcoinal a jövőben?” kérdést tette fel a Cointelegraph újságírója a botnak, a kérdés szóhasználatától függően teljesen más válaszokat kapott.

A modell nincs kiképezve a Bitcoin újabb fejlesztéseire: például még nem tudja mik azok az Ordinalsok vagy a BRC-20 tokenek, de ennek ellenére válaszol nekünk, csak teljesen hibásan.Corbin szerint a bot célja az, hogy megmutassa, hogy tudja a mesterséges intelligenciát felhasználni az oktatás.

A modell képes szakmailag kompetenes válaszokat generálni, amikor a Bitcoinról kérdezik, például arról, hogyan működik és hogyan bányásszák, és képes elmagyarázni a hálózat olyan aspektusait, mint például a satoshik.

Tanulj a kripto opciók kereskedéséről az OpcióGuruval és a Kripto Akadémiával. Készülj fel velünk, nézd meg mit tud a Kripto Opció Start oktatóanyagunk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img