Nőttek a bitcoinbányászok bevételei májusban

spot_img

Májusban a bitcoinbányászok bevételei óriásit növekedtek. A múlt hónapban 916,6 millió dollárt sikerült kibányászniuk, ami 13,7%-os növekedést jelent az előző hónaphoz képest.

A The Block Research adatai szerint májusban kivételesen sok tranzakciós díjat söpörtek be a bányászok, több mint 120 millió dollár értékben. A tranzakciós díjak megugrását a bitcoin hálózaton megjelenő NFT-k és a BRC-20 token szabványnak köszönhetjük, amelyen rengeteg shitcoint és meme tokent minteltek

Bitcoinbányászok bevételeinek alakulása az elmúlt egy évben (forrás: the block research)

A bitcoinbányászok bevételeinek 13,7%-át tették ki a tranzakciós díjak, szemben az áprilisi 2,93%-al, ami közel 470%-os növekedést jelent. Az idei évben a májusi hónap eredménye igen kimagasló, hiszen eddig 1,3-3,1% közt alakult a tranzakciós díjak százalékos aránya.

Bitcoin tranzakciós díj százalékos aránya a bányászok teljes bevételéhez képest (forrás: the block research)

Az NFT kereskedési adatok alapján májusban, az Ordinals-oknak köszönhetően, a Bitcoin hálózaton kereskedtek az Ethereum után a legtöbben, messze megelőzve a korábbi örök második Solana hálózatot. A Bitcoin hálózaton végbement NFT kereskedések tranzakciós díjai szintén a bányászok pénztárcáját hízlalta. 

NFT kereskedési adatok alakulása az idei évben (forrás: the block research)

Ezzel egy időben, májusi on-chain adatokból az is kiderül, hogy jelentősen megugrott a bitcoinnal kapcsolatos tranzakciós aktivitás. Az előző hónapban közel 16,9 millió darab tranzakciót bonyolítottak le, szemben az áprilisi 10,73 millióhoz képest.

A Bitcoin hálózaton lebonyolított tranzakciószámok alakulása az elmúlt egy évben (forrás: the block research)

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányászindex- jelentést” és a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket“, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Csúcsot döntött a bitcoin tranzakciós díj

/the block research, hashrate index/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img