Közel- és távol-keleti együttműködés

spot_img

Hongkong és az Egyesült Arab Emírségek központi bankjai a kriptovaluta szabályozás és a pénzügyi technológiai fejlesztés területein kívánnak együttműködni a jövőben.

Május 30-án közölte a Hongkongi Monetáris Hatóság (HKMA), hogy találkozott az Egyesült Arab Emírségek Központi Bankjának (CBUAE) kollégáival. A találkozó alkalmából a két fél megállapodott abban, hogy “megerősítik az együttműködést” a “virtuális eszközök szabályozásával és fejlesztésével” kapcsolatban.

A két központi bank azt is vállalta, hogy elősegítik a „közös fintech fejlesztési kezdeményezésekről és a tudásmegosztásról” szóló megbeszéléseket az egyes régiók innovációs központjaival.

A két joghatóság közötti pénzügyi infrastruktúra és a pénzügyi piacok összekapcsolhatósága szintén kulcsfontosságú pontként szerepelt a megbeszélés alatt. A CBUAE kormányzója, H.E. Khaled Mohamed Balama várakozásai szerint a HKMA-val való kapcsolat folyamatos és hosszú távú lesz.

Hongkongi és egyesült arab emírségekbeli központi banki vezetők és bank vezetők egy csoportja a megbeszélés után (forrás: HKMA)

Eddie Yue, a HKMA vezérigazgatója szerint a kapcsolat gazdaságilag mindkét joghatóság számára előnyös, mivel “számos egymást kiegészítő erősséggekkel és közös érdekkel” rendelkeznek.

A találkozót követően a két központi bank szemináriumot tartott a hongkongi és az egyesült arab emírségek bankjainak felsővezetői számára. A szeminárium különböző témákat érintett, többek között azt, hogy hogyan lehet javítani a határokon átnyúló kereskedelmi elszámolását, valamint azt, hogy az Egyesült Arab Emírségek vállalatai hogyan használhatják ki Hongkong pénzügyi infrastruktúra platformjait az ázsiai és szárazföldi piacokhoz való hozzáférés érdekében.

A CBUAE kormányzója, H.E. Khaled Mohamed Balama (balra) a HKMA vezérigazgatójával, Eddie Yue-val (jobbra) a május 29-i találkozón. (forrás: HKMA)

Tanulj a kripto opciók kereskedéséről az OpcióGuruval és a Kripto Akadémiával. Készülj fel velünk, nézd meg mit tud a Kripto Opció Start oktatóanyagunk.

A hongkongi Értékpapír- és Határidős Bizottság (SFC) június elsejétől teszi lehetővé a lakossági befektetők számára, hogy bizonyos kriptovalutákkal kereskedjenek regisztrált kereskedési platformokon. 

Ennek apropójaként Christopher Hui hongkongi pénzügyminiszter május 30-án nyilatkozta azt, hogy engedélyezik a lakosság számára a kriptovalutákkal való kereskedést az új szabályozási rendszer keretében, mert “a virtuális eszközök maradni fognak“.

A pénzügyminiszter szerint a kriptovaluták hasznosításának előnyei meghaladják a kockázatokat. “A potenciális kockázatok ellenére a kriptovaluták alapvető értéket is hordoznak magukban. Ahhoz, hogy ezeket a pozitív értékeket ki lehessen használni, a kriptovalutákkal történő tevékenységeket megfelelően szabályozott módon kell engedélyezni.

A kérelmezési folyamat meghirdetése óta több kriptotőzsde, köztük a Huobi, OKX és a CoinEx is nyújtott már be kérelmet, hogy dedikált hongkongi kriptokereskedési szolgáltatással rendelkezhessenek.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Hongkong igent mond a kriptokereskedelemre

/cointelegraph, hkma/ 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img