Web3 és gaming, keress pénzt játszva

spot_img

A Web3 a webes technológiák új generációját jelenti, amelyek az internetet decentralizált, blokklánc alapú rendszerekre építik. A Web3 célja, hogy úgy alakítsa át az internetet, hogy az emberek közvetlenül, biztonságosan és megbízhatóan kommunikálhassanak, tranzakciókat végezhessenek és információikat anélkül tárolhassák, hogy közvetítő szolgáltatókra lenne szükségük. A Web3 egyik legfontosabb eleme az Ethereum(ETH) blokklánc, amely lehetővé teszi az okosszerződések használatát.

Mi a különbség a web2 és web3 között?

A Web2 és a Web3 közötti különbség arra épül, hogy amíg a Web2 főként központi szolgáltatásokra és alkalmazásokon alapul, addig a Web3 blokklánc alapú rendszerekre támaszkodik. A Web2-es alkalmazások és szolgáltatások általában az adatok és az információk központosított kezelésére és tárolására támaszkodnak, amelyeket a felhasználók az adott szolgáltatókra bíznak. Ezzel szemben a Web3 olyan technológiákat alkalmaz, mint az okosszerződések, amelyek lehetővé teszik a decentralizált tranzakciókat.

A Web3 a felhasználók számára nagyobb szabadságot és kontrollt biztosít az adataik és a pénzük felett, valamint lehetővé teszi az új típusú, decentralizált alkalmazások és szolgáltatások fejlesztését is.

Mi az a play-to-earn?

A “play to earn” egy olyan játékmechanizmus, amelyben a játékosok játékbeli tevékenységeikkel valós pénzt kereshetnek. A játékosok a teljesitményük alapján NFT-k vagy tokenekek formájában jutalmakat kapnak. Ezeket a jutalmakat később értékesíthetik valós pénzért vagy felhasználhatják a játékban való előrehaladáshoz.
Ez a játékstílus a blokklánc és a web3 technológiák fejlődésével vált népszerűvé, mivel lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy valóban tulajdonukban legyenek a játékbeli tárgyak, tokenek, amiket később cryptovalutákra válthatnak.

Néhányat említenék a legnagyobb play-to-earn játékok közül, amivel a Kripto Akadémia Gaming csapata is foglalkozik:

Town Star

A Town Star egy olyan stratégiai játék, ahol a játékosoknak várost kell építeniük és kezelniük. A feladat az, hogy épületeket építsünk és nyersanyagokat termeljünk , amelyeket aztán eladhatunk a játékban található piacon. Az értékesítés során az árak folyamatosan változnak, így a játékosoknak okosan kell gazdálkodniuk a városuk fenntartása érdekében. A játékban jelenleg hetente indítanak versenyeket, ahol a helyezés alapján $GALA tokenre vagy értékes NFTk-re tehetnek szert.

Gods Unchained

Gods Unchained egy digitális kártyajáték, amely számos kihívást és jutalmat kínál. A játékosok képesek kereskedni a kártyákkal, hogy bővítsék a gyűjteményüket. A Gods Unchained a blokklánc technológia segítségével biztosítja a kártyák birtoklását és adás-vételét.

Gala games, a web2 es steam/epic store web3-as megfelelője

A Gala Games egy decentralizáltságra és a blokklánc technológiára épülű platform.
Lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy játékokkal játszhassanak, digitális javakat gyűjtsenek és kereskedjenek velük ezzel pénzt keresve.
A Gala Games számos különböző játékot kínál, amelyek mindegyike play-to-earn játékmodellel rendelkezik.

Mi várható a jövőben?

Az előrejelzések szerint a jövőben még inkább elterjednek majd a play-to-earn játékok. Úgy véljük, hogy 2023-ban további növekedés várható a play-to-earn világában.
Egyre több play-to-earn játék jelenik majd meg a következő években, és ezeknek a játékoknak a száma tovább fog növekedni, amik különféle témákat és stílusokat fognak felvonultatni, hogy minél több felhasználót vonzzanak be.

Az egyre növekvő népszerűség miatt a play-to-earn játékokban a jutalmak is növekedni fognak. Az új játékokban nagyobb és értékesebb digitális javak fognak elérhetővé válni, amelyeket a játékosok kriptopénzre vagy más értékes javakra válthatnak majd.

A fejlesztők egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek majd a jobb játékélményre és a könnyebb kezelhetőségre. Jobban integrálják majd a blokklánc technológiát a játékmenetbe, és egyszerűbbé teszik majd a különböző digitális javak használatát és kereskedelmét.

Az egyre növekvő jutalmak és a jobb játékélmény miatt várhatóan több játékos csatlakozik majd a play-to-earn játékokhoz.

Ez csak néhány lehetséges fejlemény a play-to-earn játékokban, és számos más trend és változás is várható a jövőben. Azonban biztosak vagyunk benne, hogy a play-to-earn játékok továbbra is nagyon népszerűek lesznek, és egyre több játékost vonzanak majd magukhoz.

Ha érdeklődsz a play-to-earn iránt csatlakozz a Kripto Akademia Gaming discorjához!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img