Öt éve nem volt ilyen kevés Ethereum a tőzsdéken

spot_img

A kriptotőzsdéken tárolt etherek készlete ötéves mélypontra esett pénteken, ezzel azok összmennyisége 17,86 millióra csökkent. Az ETH tőzsdei kínálatának ilyen drasztikus csökkenésére 2018 áprilisa óta nem volt példa.

A Glassnode adatai szerint jelenleg a teljes ether-kínálatnak mindössze 14,85%-át tartják centralizált tőzsdéken, szemben a 2021-es bikapiac alatt bent tartott 25-26%-os kínálattal.

A tőzsdéken tárolt ETH egyenlegek csökkenése (kékkel) és az ETH ára (feketével)

Az ETH kínálat csökkenése 2022 szeptemberében kezdődött, és a novemberi FTX válság után jelentősen visszaesett. A tőzsdei egyenleg csökkenése mellett a 100 ETH-nál több ETH-t birtokló Ethereum tárcacímek is hathavi mélypontra estek vissza.

Két jelentős esemény befolyásolhatta a közelmúltban a központi tőzsdéken lévő ETH-egyenlegek csökkenését. Az első az FTX kriptotőzsde összeomlása, ami sokakat arra késztetett, hogy a tőzsdei tárcákról saját tárcákra helyezzék át a kriptovagyonukat; a második és legfontosabb pedig a Shapella frissítése.

Shapella utat nyitott több ezer csomópontnak, hogy újra saját tárcájába vegye vissza a stakelt ETH-ját. A közhiedelemmel ellentétben azonban a validálók kisebbsége döntött úgy, hogy visszaveszi azokat, míg a többség csak a stakere tett jutalmakat vonta vissza.

Az eszközök tőzsdékről való elmozdulása bullish jelnek tekinthető, ami azt jelzi, hogy a kereskedők nem akarnak eladni a jelenlegi árfolyamon. Az Ethereum esetében az ETH újbóli stakebe helyezése a legnyilvánvalóbb oka a csökkenő tőzsdei kínálatnak.

Az olyan nagy kriptotőzsdék, mint a Binance, Bitfinex, Kraken és mások, amelyek támogatták a Shapella frissítést, jelentős ETH kiáramlást tapasztaltak a tőzsdei tárcákból a feloldás első hetében. Azóta ETH-k jelentős része a központosított tőzsdékről visszatért a stakelésbe.

/cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img