35 millió dollár értékű kriptopénzt loptak az Atomic Wallet felhasználóktól

spot_img

Több tízmillió dollár értékű kriptovalutát lophattak el, miután feltörték az Atomic Wallet kripto tárcát. A hír azért is számít meglepőnek, mert a tárca nem egy központosított, harmadik fél által üzemeltetett szolgáltatás, hanem egy privát tárca, vagyis elvileg csakis maguk a felhasználók ismerhették a saját walletükhez tartozó privát kulcsokat.

Hogy ennek ellenére mégis hogyan szerezhettek mások is hozzáférést tárcák tartalmához az jelenleg is vizsgálják az Atomic fejlesztői, a folyamathoz a hétvége során több biztonsági cég is csatlakozott.

Elemzések szerint eddig 35 millió dollár értékű kriptót lophattak el, az ügy legnagyobb vesztesét 8 millió dollár értékű USDT stabil cointól fosztották meg.

Bár a lopások egyelőre szünetelnek és az Atomic Wallet szerint a felhasználók kevesebb mint 1%-a érintett az ügyben, mi mindenkinek azt javasoljuk, hogy ha még mindig használja, helyezze át egy másik walletba az értékeit.

Az Atomic Wallet 2017 óta működik, a mobilos és asztali változatban is elérhető alkalmazás azóta már több mint 5 millió letöltést kapott.

Egy csoport beszámolói szerint egy érintettnek sikerült visszalopnia a tőle elvett mintegy egymillió dollár értékű kriptopénzt, ám az ennek során használt módszert egyelőre nem hozták nyilvánosságra, azzal ugyanis a jelenlegi helyzetben még a rosszfiúk is visszaélhetnének. A későbbiekben valószínűleg részletes elemzés fog készülni a történtekről.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Kriptósok számára veszélyes is lehet a Google (2FA) Authenticator új frissítése

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img