A Vanguard lett a legnagyobb bányászrészvény befektető

spot_img

A BlackRock és a State Street mellett a Vanguardot tartják a három legnagyobb alapkezelőként Amerikában. Ezek a cégek meghatározó szerepet töltenek be Amerika gazdasági életében. A Vanguard körülbelül 7,7 billió dollárnyi kezelt vagyonnal rendelkezik, befektetési alapokon és ETF-eken kívül brókerszolgáltatásokat, számlaszolgáltatásokat, pénzügyi tervezést, útmutatást, vagyonkezelést és bizalmi szolgáltatásokat kínál. 

A befektetési óriás korábban úgy nyilatkozott a kriptovalutákról, hogy “hosszú távú befektetési lehetőségük gyenge”. Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott hétfői bejelentésekből azonban kiderül, hogy a Vanguard Group növelte kitettségét bitcoinbányász vállalatokban, több mint félmilliárd dollár értékben birtokol Riot Platform és Marathon Digital részvényeket.

Közvetlenül nem rendelkezik még kriptovalutával a Vanguard, azonban közvetve, bitcoinbányász cégek részvényeibe fektetve igen, mivel mind a két bányász több ezer bitcoint tart kincstárában. Eddigi bitcoinbányász részvénycsomagját az elmúlt hetekben tovább bővítette. Marathon Digital (MARA) részesedését 60 százalékkal növelte, 10,9 millió részvényről 17,5 millióra. A Marathon Digital részvényeivel a cikk írásának pillanatában 17,39 dolláron kereskednek, ami azt jelenti, hogy a Vanguard befektetése jelenleg körülbelül 304,3 millió dollárt ér. 

A befektetési társaság emellett közel 18%-kal, 15,2 millió részvényről 17,9 millióra emelte a coloradói székhelyű Riot Platform (RIOT) részvénycsomagját. A RIOT részvényei a Nasdaq-on piac nyitás előtt 17,51 dolláron állnak, a részvénycsomag 313,4 millió dollár értékű. 

Ezzel a Vanguard teljes befektetése bitcoinbányász vállalatokba 617 millió dollárra emelkedett és nemcsak a legnagyobb intézményi befektetővé vált az iparágban, hanem a Marathon Digital és a Riot Platform legnagyobb részvényese is lett egyben 10,31%-al, illetve 10,24%-al. A Vanguard mellett a BlackRock rendelkezik még nagyobb Marathon részvénycsomaggal, 8,6 millió darabbal.

Ezt is olvasd el:

Az intézményi érdeklődés a kriptovaluták, különösen a bitcoin iránt, egyre intenzívebb. A múlt héten a BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink nyilatkozta azt, hogy a bitcoin egy “nemzetközi eszköz“. A BlackRock mellett számos más vagyonkezelő és befektetési alap nyújtott be bitcoin ETF kérelmet a múlt hónapban a SEC felé, ami kis időre ugyan, de felélénkítette a kriptopiacot. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

/vanguard, sec, riot platform, marathon digital/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img