Elindult az FTX károsultak weboldala, szeptember végéig lehet benyújtani a kártérítési igényeket

spot_img

A tegnap esti órákban indult el az a weboldal, ahol a tavaly bedőlt FTX ügyfelei hivatalosan is leadhatják a kártérítésre vonatkozó igényeiket.

Az oldalra belépve hozzáférés szerezhető a tőzsdén végzett korábbi tevékenységeink listájához, valamint egy pillanatképet is láthatunk a számlánk 2022. november 11-i állapotáról. Aki igényt tart az itt feltüntetett összegre, annak az alábbi lépéseket kell megtennie:

  • Látogass el a https://claims.ftx.com/ weboldalra és lépj be a régi FTX-es email címeddel és jelszavaddal. (Az oldal jelenleg túlterhelt, nem lepődj meg, ha hibaüzenettel találkozol.)
  • Erősítsd meg az email címedet. (Ha nem érkezne meg egyből, várj türelmesen a hitelesítő emailre. A fokozott terhelés miatt akár több óra is lehet a kézbesítés.)
  • Végezd el az ügyfélazonosító (KYC) eljárást (Webkamerára / telefonra is szükséged lesz.)
  • Ezután átirányítanak egy ügyvédi iroda oldalára, ahol hozzáférhetsz a saját tőzsdei fiókod adataihoz és megerősítheted, hogy igényt tartasz a kártérítésre.
  • A kártérítési igények leadására szeptember 29-ig van lehetőség.
  • Az az eljárás egy későbbi pontján fog kiderülni, hogy az itt tárolt kriptóidat fogod-e visszakapni, vagy a számlád 2022 november 11-i dollár értékének megfelelő kártérítést fognak kifizetni. Alapesetben a kriptók kifizetésére lehet számítani, de a bíróság később dönthet úgy is, hogy a dollárban kell rendezni az adósságot.

Aki európaiként és 2022 márciusa után regisztrált az FTX-re, és nem az FTX.com, hanem az FTX Europe volt, az ezen az oldalon adhatja le a kártérítési igényét: https://ftxeurope.eu/

További hírek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img