Váratlan bevételre tettek szert a bitcoinbányászok a második negyedévben

spot_img

A Coin Metrics adatai szerint a BRC-20 tokenek és az Ordinals-ok népszerűsége miatt az elmúlt negyedévben bő százmillió dolláros váratlan bevételhez jutottak a bitcoinbányászok. A Bitcoin hálózat régóta stabil tranzakciós díjpiaca áprilisban hirtelen felélénkült, és a korábbiakhoz képest április elejétől június végéig a bányászok több mint 184 millió dollárt kerestek csak tranzakciós díjakból.

A Bitcoin hálózat az elmúlt fél évben olyan kulcsfontosságú fejleményeknek volt a tanúja, amelyek különösen a bitcoinbányászok számára voltak kifizetődőek. Amíg az első negyedévben az Ordinals-ok (bitcoin NFT-k) és Inscription-ök (feliratok) kerültek reflektorfénybe és terhelte le a Bitcoin ökoszisztémát, addig a második negyedévben egy új tokenszabványnak, a BRC-20 bevezetésének eredményeképpen dugult be a bitcoin mempool és torlódtak fel több hétre a tranzakciók. 

Bitcoinbányászok díjbevételei 2020-tól napjainkin negyedévekre lebontva (forrás: Coin Metrics

A bányászok a második negyedévben összesen több mint 2,4 milliárd dollárt kerestek, ebből 184 millió dollár volt a felhasználói tranzakciós díjak. Ez kivételes változást jelentett a majd két évig tartó díjpiaci trendhez képest. Ahogy a fenti ábrán is látható, a bitcoinbányászok 2023 második negyedévében több tranzakciós díjat zsebeltek be, mint az előző négy negyedévben együttvéve.

Májusban növekedtek a bitcoinbányászok bevételei a legnagyobb mértékben, amelyeket nem csak az on-chain adatok támasztanak alá, hanem a bányászok havi jelentései is. Csak májusban 916,6 millió dollárt sikerült kibányászniuk, ami 13,7%-os növekedést jelent áprilishoz képest a The Block Research adatai szerint. Egyes bányászok rekordszámú bevételt jelentettek májusra, bevételeiknek átlagban 13,7%-át tették ki a tranzakciós díjak, szemben az áprilisi 2,93%-al, ami közel 470%-os növekedést jelent. 

Kapcsolódó cikkek:

A tranzakciós díjak fizetésének az üteme jelentősen lelassult az elmúlt hetekben, mivel az aktivitás is csökkent a hálózaton. A bányászok kilátásai viszont javultak az előző negyedévben, mivel az emelkedő BTC árfolyam növelte a bányász bevételeket is, míg a csökkenő inflációs nyomás az USA-ban alacsonyabb ipari villamosenergia-árakat eredményezett. 

A bányászok azzal is nyertek, hogy a Biden kormány által javasolt digitális eszközbányászati energiaadó (DAME) az amerikai adósságplafonról szóló megállapodásban (egyelőre) blokkolva lett. Azonban az érvényes blokk jutalmakért folyó verseny továbbra is éles, ráadásul a bányászok a közelgő bitcoin felezésre is készülnek, ami tovább növeli a globális hashrátát és a hálózati nehézséget

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

/decrypt, coin metrics/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img