Újabb beruházás a CleanSpark részéről, rekordszámú bányászbevétel a Marathon-nál 

spot_img

Korábbi cikkünkben már kielemeztük, hogy májusban a bitcoinbányászok bevételei óriásit növekedtek. A múlt hónapban 916,6 millió dollárt sikerült kibányászniuk, ami 13,7%-os növekedést jelent az előző hónaphoz képest. A májusi bányászbevételek egyes bányászoknál rekord magas bitcoin bevételt jelentettek, köszönhetően a bitcoin hálózaton megjelent Ordinalsoknak és a megemelkedett tranzakciós díjaknak.

Rekord mennyiségű bitcoint sikerült kibányásznia a Marathon-nak az elmúlt hónapban, számszerint 1245 darabot, az április havi 702 darab BTC-hez képest, ami közel 77%-os növekedést jelent. A Marathon elnök-vezérigazgatója, Fred Thiel kifejtette, hogy a BTC termelés megugrása a cég hashrátájának és a BTC tranzakciós díjak növekedésének volt a közvetlen következménye. 

“A megnövekedett BTC termelés a megnövekedett vállalati hash aránynak és a tranzakciós díjak jelentős növekedésének volt köszönhető, amely az elmúlt hónapban szerzett teljes bitcoin mennyiségünk körülbelül 11,8%-át tette ki. Az ilyen abnormálisan magas tranzakciós díjak történelmileg igen ritkák, úgy gondoljuk, hogy ezek az események pozitív jelként szolgálhatnak a bányászgazdaság jövője szempontjából.”

A Marathon Digital a világ egyik legnagyobb bányász​​cége. Májusban 9%-kal tudta növelni vállalati online hashráta kapacitását 15,2 EH/s-ra, és egyben 13%-kal tudta szintén növelni telepített hashráta arányát 20,1 EH/s-ra. A bányász körülbelül 133600 darab bányászflottával rendelkezik, amely 15,2 EH/s számítási kapacitásra képes. A bányász ez év közepére kívánja elérni a 23 EH/s-os vállalati célkitűzést. A bányászóriás bitcoin kincstárában június 1-jén 12259 BTC-t tartott és 97,3 millió dollár korlátlan készpénz mennyiséggel rendelkezik.

Cikkajánló:

A Marathon mellett a CleanSpark is magas május havi bitcoin bevételt jelentett le, 609 BTC-t, az áprilisi 524 darab bitcoinhoz képest. Mindemellett, a meglévő bányászflottája mellé még újabb 12500 darab vadonatúj Antminer S19 XP bányászgépet vásárol, összesen 40,5 millió dollár értékben. 

Az adásvételi szerződés szerint a 12500 gépből 6000-et júniusban, míg a maradék 6500 darab gépet augusztusban szállítja le a gyártó. Az egységeket várhatóan a vállalat legkorszerűbb bányászati ​​létesítményeiben telepítik majd a Georgia állambeli Sandersville-ben.

“Ez a vásárlás biztosítja, hogy készen állunk az év végi, 16 EH/s-os célkitűzésünk eléréséhez” – mondta Zach Bradford a CleanSpark vezérigazgatója. „Továbbra is kihasználjuk a jelenlegi piaci feltételek adta lehetőségeket, hogy felkészüljünk a bitcoin jövő évi felezésére” – nyilatkozta Gary A. Vecchiarelli, a CleanSpark pénzügyi igazgatója.

Idén, már eddig háromszor vásárult nagyobb mennyiségben bányászgépeket a CleanSpark, ami meglepte a versenytársakat is. Április elején 144,9 millió dollárért 45000 darab vadonatúj Antminer S19 XP bitcoin bányászgépet vásárolt, ezt megelőzően pedig még februárban 20000 darabról szóló megállapodást kötött a Bitmain-nel. A bányászgépek nagy többsége hitelmentes, teljesen ki vannak fizetve.

Kapcsolódó cikk:

A CleanSpark túlnyomórészt alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaforrás által bányászik a bitcoint, amelyek energiamixének több mint 90%-át teszik ki. Továbbra is kiegyensúlyozott tőkekezelési stratégiát követ, ami azt jelenti, hogy eladja a kibányászott bitcoin mennyiség egy részét, hogy újra befektesse a növekedés érdekében.

A bányászcég 2014 óta az energiaszektorban tevékenykedik, valamint alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaforrásokba is fektet, mint például a szél-, nap-, nukleáris- és vízenergia. A CleanSpark a Forbes szerint 2022 Amerika egyik legjobb kisvállalata, és a 44. helyet foglalja el a Financial Times 500 leggyorsabban növekvő amerikai vállalatot tartalmazó listáján. 

Kriptovaluta bányászattal kapcsolatos további információkat a Kripto Akadémia honlapján találtok a hírfolyamunkban. Keresd a “Bitcoinbányászindex- jelentést és a “Bicoinbányászrészvény-jelentésünket, ahol a Kripto Akadémia által figyelt bányász cégek teljesítményét és részvényeinek alakulását, valamint a bitcoin hálózat aktuális értékeit vizsgáljuk meg.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

/marathon, cleanspark/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img