A tőzsdefelügyelet után 10 amerikai állam is nekiment a Coinbasenek

spot_img

Az amerikai tőzsdefelügyelet hétfőn és kedden nekiment a két legnagyobb kripto tőzsdének. Tegnap a Binance-et és annak vezetőjét, ma pedig a Coinbase-t perelték be.

Hogy még kerekebb legyen a történet, kedd késő délután 10 amerikai állam is bejelentette, hogy csatlakozik a Coinbase ellen folyó eljáráshoz. Mindegyikük jogi úton szólította fel a Coinbase-t, hogy bizonyítsa a jogszerű működését. Egyes államoknak kifejezetten a tőzsde kamatozó (staking) szolgáltatásai ellen van kifogása, mások bizonyos kriptovalutákat tartanak nem regisztrált értékpapírnak és az ezekkel kapcsolatos kérdéseikre várják az oldal válaszát.

A tőzsdének 28 napja van arra, hogy eleget tegyen ezeknek a hivatalos felhívásoknak, ellenkező esetben mindegyik tagállam jogilag kötelezheti, hogy azonnali hatállyal szüntesse be területén a működését.

Az eljáráshoz az USA alábbi tagállamai csatlakoztak: Alabama, Kalifornia, Illinois, Kentucky, Maryland, New Jersey, Dél-Karolina, Vermont, Washington és Wisconsin.

Az elmúlt két nap során a Coinbase részvények árfolyama 30%-ot vesztett az értékéből, mielőtt elkezdett volna kissé felfelé korrigálni.

Mivel a tagállamok külön-külön, de egy időben adtak hírt az általuk kezdeményezett eljárásokról és ezekről alig néhány órával a tőzsdefelügyelet által indított per után számoltak be, elég egyértelműnek tűnik, hogy összehangolt támadás indult az amerikai kripto szolgáltatók ellen.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img