Kriptót vagy életet: 23 évet kaptak a késes rablótámadók

spot_img

2021 nyara és 2022 januárja között egy tinikből álló rablóbanda garázdálkodott London utcáin, akik elsősorban az áldozataik kriptopénzeihez próbáltak meg hozzájutni.

A rendőrség közleménye szerint a 4 tagú galeri körbevett, majd késsel fenyegetőzve kényszerített másokat arra, hogy oldják fel mobiltelefonjaikon a biztonsági zárat. Ha a készüléken valamilyen pénzügyi alkalmazás nyomaira bukkantak, megpróbálták azt különböző dolgok vásárlására felhasználni, de fő célpontjaik a mobilos kripto tárcák voltak, melyekből azonnal átutalták maguknak az ezekben tárolt coinokat.

Mivel a bitcoin árfolyama éppen ekkoriban érte el a jelenlegi rekordjának is számító 69 000 dolláros árfolyamot, a BTC a hétköznapi emberek körében is felkapottabbnak, elterjettebbnek számított. A rablók fél év alatt 19 támadást hajtottak végre, mely során 26 embert kényszerítettek mintegy 115 000 font értékű kriptovaluta átadására.

A banda tagjai közül múlt hét csütörtökön egy 19 éves elkövetőt 12 évre, egy másik 19 évest 2.5 évre, egy 18 évest 6 év 5 hónapra, egy 17 évest pedig 2 év 9 hónapra ítéltek.

A Met Police által közzétett fotók

Az üggyel kapcsolatos egyéb beszámolók szerint a rablók a bíróságon azzal védekeztek, hogy más bandák tagjait akarták megleckéztetni és nem tudták, hogy ártatlanokat fosztanak ki.

“A karrierem során még soha nem találkoztam ilyen gyáva bűnözőkkel.” – nyilatkozta ezzel kapcsolatban James Green, a londoni rendőrség nyomozója.

A rablókat végül az buktatta le, hogy a hatóságok be tudták azonosítani az általuk használt számlacímeket, amelyekkel a lopások után különböző dolgokat vásároltak és rendeltek a saját lakcímükre.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img