Véget érhet a HEX álom

spot_img

Eljárást indított az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) a Hex, a Pulsechain, a Pulsex és alapítójuk Richard “Heart” Scheuler ellen, ugyanis több mint 1 milliárd dollárt szedett össze be nem regisztrált értékpapír kibocsátásokkal.

A SEC szerint Heart 2019 decemberétől kezdődően HEX tokeneket kínált és értékesített, valamint további ösztönző bónuszokat ígért a befektetőknek, miközben a Hex-et magas hozamú blokkláncbetétként marketingelte. Heart 2019 decembere és 2020 novembere között több mint 678 millió dollár értékű ethereumot fogadott el befektetőktől HEX tokenekért cserébe – áll az eljárási ügyiratban.

“Az alperesek (Heart és a Pulsechain) cselekedeteikkel megsértették a szövetségi értékpapírtörvények rendelkezéseit, és amennyiben nem tiltják meg, továbbra is meg fogják sérteni azokat.”

A vád azt is részletezi, hogy 2021 júliusa és 2022 áprilisa között Heart be nem jegyzett befektetéseket kínált a Pulsechain és a Pulsex nevében, sürgetve a befektetőket, hogy kriptoeszközöket helyezzenek el nyilvános pénztárcacímekre a jövőben kézbesítendő tokenekért cserébe. A SEC kiemeli, hogy több mint 354 millió dollárt fektettek be így a Pulsechain-be és több mint 676 millió dollárt a Pulsex-be.

A SEC kijelenti, hogy a Hex, a Pulsechain és a Pulsex ajánlatai olyan értékpapír ajánlatoknak felelt meg, amelyeket nem megfelelően regisztráltak. Továbbá a kereset azt is állítja, hogy Heart és a Pulsechain becsapta a befektetőket azzal, hogy legalább 12,1 millió dollárt hűtlenül kezelt. Az alapító, az említett összeget személyes luxusvásárlásai kifizetésére költötte, például egy 555 karátos gyémántra, luxusórákra és autókra, ahelyett, hogy a Pulsechain hálózatot az ígéretekkel ellentétben fejlesztette volna. A SEC arra törekszik, hogy bíróság elé vigye ezt az ügyet.

Kapcsolódó cikk:

A bejelentésre szinte azonnal reagálva az Uniswap eltávolította a HEX tokent a felületéről, és a protokoll a “nem támogatott listára” helyezte. A HEX token eltávolítása vegyes reakciót váltott ki a kriptoközösségből a Twitteren. Számos tweetben megkérdőjelezik az Uniswap decentralizált jellegét, egyes felhasználók pedig odáig is elmentek, hogy rossz értékelést adtak a protokollnak. A legtöbben azonban még mindig azon a véleményen vannak, hogy a HEX egy scam, és az Uniswap helyesen járt el.

Bár az Uniswap eltávolította a HEX-et felületéről, úgy tűnik, hogy továbbra is kereskedhető a decentralizált tőzsde alternatív hosztolt webhelyein keresztül. Egy Twitter felhasználó tette közzé, hogy számos Uniswap kezelőfelület létezik – amelyeket a HEX közösség tagjai hoztak létre – a listáról eltávolított token kereskedéséhez vagy a protokoll intelligens szerződésével való közvetlen interakcióhoz.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Kiszivárogtak az adataid? Akkor vegyél HEX-et!

/sec, news.bitcoin, newsbtc/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img