Kiszivárogtak az adataid? Akkor vegyél HEX-et!

spot_img

Éppen egy évvel ezelőtt robbant a hír, hogy kikerültek a netre a legnépszerűbb hardveres tárcának számító Ledger vásárlóinak adatai.

Az első beszámolók még csak 9500 személyes adat és egymillió email cím szivárgásáról szóltak, később azonban kiderült, hogy valójában több mint 270 000 ügyfél nevét, lakcímét és telefonszámát szerezték meg a hackerek. A nyilvánossá vált adatbázis komoly veszélynek teszi a rajta szereplőket, hiszen potenciális célponttá teheti őket bizonyos bűnözői körök szemében.

Ebből az adatbázisból próbálhat meg most hasznot húzni a Hex token létrehozója is, aki olyan leveleket kezdett el küldözgetni a listán szereplő lakcímekre, amikben a saját tokenjének megvásárlására ösztönzi a pórul járt Ledger tulajokat.

Mindez persze nem lenne meglepő. A HEX mögött álló Richard Heart beceneve a Spam King, vagyis a levélszemét királya, amit azután aggattak rá, hogy 2002-ben, a világon az elsők között kellett bíróság elé állnia megtévesztő emailek tömeges kiküldéséért. Úgy tűnik, a módszerei azóta sem változtak.

HEX token: hazugság, csalás, átverés

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img