HEX token: hazugság, csalás, átverés

spot_img

Továbbra is szedi áldozatait a 2017-es Bitconnect scam-et idéző HEX, aminek szervezője már több, mint 40 000 Ethereumot húzott le hiszékeny áldozatairól. A hasonlóság nem csak a csilliószoros megtérülést ígérő befektetési sémában rejlik, de a promóterek kilétében is. A Bitconnect átverés egyik fő arca, Trevon James is arra buzdítja az embereket, hogy HEX-be fektessék az összes Ethereumukat.

Ha esetleg lemaradtatok volna az előzményekről, ebben a cikkünkben írtunk a HEX indulásáról, ami tízezerszeres garantált nyereséget ígér a befektetők számára, de ez természetesen csak egy átverés. A HEX komplex és bonyolult rendszerét úgy alakították ki, hogy az az alkotó, Richard Heart meggazdagodását szolgálja, aki jövő decemberig akár 100 millió dollárt is kaszálhat a token segítségével.

Richard Heart

A HEX december 2-án indult el, a tokeneket pedig folyamatosan, egy éven keresztül tervezik szétosztani a csatlakozók között. Minél hamarabb lesz tagja valaki a hálózatnak, annál több bónuszt ígérnek neki, amikre a tokenek hosszú távú stake-elésével szerezhet jogosultságot. Az alapító szerint a HEX néhány éven belül át fogja venni a globális bankrendszer szerepét, amivel mesés gazdagságot ígér a tokeneket felhalmozók számára.

Noha az első évben a HEX tokeneket a bitcoin tulajdonosok ingyenesen kérvényezhetik, a hangsúly az elterjedést gyorsító (Adoption Amplifier) programon van, melynek keretében minél több embert akarnak rávenni arra, hogy Ethereumért HEX-et vásároljanak maguknak.

Hogy a HEX létrehozója elkerülhesse a felelősségre vonást, az Adoption Amplifier működésének leírása során gondosan elkerült minden vásárlásra, befektetésre utaló kifejezést. A résztvevők ehelyett a neki adományozzák az Ethereumukat, amit az alapító HEX tokenné alakít át. Átalakításról persze szó sincs. Az ETH továbbra is létezik Richard Heart számláján, ahová a token indítását követő első 24 órában már 3 millió dollárnyi ether adomány érkezett. Ez a pénz, több ugrással, de azóta is folyamatosan a Binance tőzsdéjére vándorol.

A hivatalos HEX tárca tranzakciói…

…ahonnan már több kiutalás történt erre a címre…

…ahonnan a Binance-re továbbítják az ethert.

Az Ethereum megszerzése mellett a HEX rendszerébe az is bele van kódolva, hogy Richard Heart rendelkezhessen a teljes tokenmennyiség közel fele (45%) felett. Ezt az úgynevezett Origin Address garantálja, ami különböző jogcímeken biztosítja a HEX tokenek Heart-hoz vándorlását.

Ha valaki például meghív valakit a HEX rendszerébe és ezért bónuszban részesül, akkor ennek a bónusznak megfelelő összegű token kerül jóváírása az alapító számláján is. De Heart akkor is jutalmazza magát, ha sokan regisztrálnak az oldalára (Virality bonus), vagy ha valaki felmondja a HEX staking szerződését (penalties).

Bár a fentieknél részletesebben is belemehetnénk a HEX ismertetésébe, de egy ilyen nyilvánvalóan scam projekt esetében teljesen feleslegesnek érzem a dolgot.

Heart saját bevallása szerint korábban játékfüggő szenvedélybeteg volt, a HEX oldala pedig éppen úgy van kialakítva, hogy bevonzza az erre hajlamos befektetőket. A megtérülés kalkulátorral játszadozva hamar úrrá lehet az emberen a mohóság, ami még az ingyenes tokenek igénylőit is vásárlásra ösztönözheti.

A HEX-be való belépéssel Heart-on kívül mindenki csak veszíthet. Ha valaki Ethert utal be, az a pénzét bukja el, ha pedig BTC-ért igényli az ingyenes tokeneket, egy sarlatánt támogat vele.

Sajnos a piac egyik neves szereplője a fentiek ellenére is beállt a HEX mögé. Roger Ver, a Bitcoin Cash alapítója és a Bitcoin.com tulajdonosa felvette tőzsdéjének kínálatába a tokent, ezzel egy bizonyos szintig legitimálva az átverést.

A cikkben direkt nem helyeztem el semmilyen, a HEX oldalára mutató linket. Remélem, hogy egyetlen olvasónk sem futott bele / fog belefutni ebbe az átverésbe.

Richard Heart sokatmondó nyaklánca

Ha forintért és hiteles forrásból szeretnél kriptopénzt vásárolni, használd ki a MrCoin karácsonyi akcióját.

A MrCoin vagy egy külföldi váltó? Melyiket érdemes választani?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img