Norvégiában a blokklánc felé úsznak a lazacok

spot_img

Ahogy arról korábban mi is többször beszámoltunk, egyre több élelmiszeripari termék gyártója dönt úgy, hogy akár a minőségellenőrzés, akár a logisztika segítése érdekében a blokklánchoz fordul. A terület fontos szereplője a Vechain, a népszerű blokklánc projekt, melyről hosszas összefoglalót is írtunk.

Most Sunny LU, a Vechain első embere tweet-elt legújabb együttműködésükről, egy norvég halfeldolgozó döntött úgy, hogy a My Story néven ismert, termékeredetiséget ellenőrző rendszer szolgáltatását igénybe veszi.

Norway in a Box (NiB) néven önálló blokkláncról van szó, mely kifejezetten az észak-európai ország élelmiszeripari termékeinek eredetiségvizsgálatára jött létre. A Vechain, és a My Story egyik első sikere az élelmiszeripar területén Olaszországban született, egy borászattal kötött megállapodás formájában.

A bor, mint “blokkláncolható” termék ötlete azonban nem Európából származik, a Vechain kutatásai szerint Kínában óránként (!) harmincezer üveg hamis bor kerül forgalomba, ennek mérséklésére dolgoztak ki nyomonkövetési, azonosíthatósági megoldásokat, természetesen blokklánc alapon.

Úgy tűnik 2019 során jelentős előrelépés történt a területen, nemrég írtunk a garnélarákok követéséről, a Coca-Cola ugyan nem a Vechain-t, hanem az SAP-t választotta, ez azonban nem változtat a lényegen, Franciaország, és Kína nagyívű kereskedelmi megállapodást kötött nemrég, ennek is részese a Vechain, de beszámoltunk a Walmart, és a kínai projekt partnerkapcsolatáról is. Ha most várásolnál a Vechain kriptopéhzéből, a VET-ből, mi a Binance használatát javasoljuk.

Ha szeretnél többet tudni a blokklánc működéséről, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatra, néhány naponta kapsz a postafiókodba egy könnyen emészthető, jól olvasható anyagot, mely megválaszolja minden kérdésed!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img