Már a garnélarákok is blokkláncra mennek

spot_img

A Cointelegraph beszámolója szerint az amerikai kiskereskedelmi óriásvállalat, a Walmart az IBM-el együttműködésben blokkláncra helyezi garnélarák szállítmányait. Egészen pontosan az Indiából induló szállítmányokról van szó, a “tenger gyümölcsei” a világ legkeresettebb élelmiszerei közé tartoznak, ráadásul összetett ellátási láncok útján kerülnek az asztalunkra, így van helye az innvocáiónak ezen a területen.

India legfontosabb exportterméke a garnélarák, a legnagyobb felvevőpiac pedig az USA, mintegy 45%-át fogyasztják el az amerikaiak az innen induló szállítmányoknak. Mindkét fél jól jár a blokklánc alkalmazásával, hiszen az indiai termelők könnyebben megfelelhetnek a vonatkozó élelmiszeripari szabályozásoknak, a fogyasztók pedig biztosak lehetnek abban, hogy jó, megbízható helyről származnak ételeik.

Nem ez az első alkalom, hogy a Walmart a blokklánchoz fordul, Kínából érkező termékeik kapcsán is volt már erre példa. A technológia beszállítója, az IBM pedig olyannyira hisz a blokklánc, és az élélmiszeripar közös jövőjében, hogy IBM Food Trust néven önálló platformot is indítottak, mely kifejezetten erre a területre fókuszál.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img