FoodGates: a Vechain is részese a Franciaország és Kína között létrejött megállapodásnak

spot_img

Szerdán már voltak arra utaló jelek, hogy a Vechain is kiveheti a részét egy most megkötésre kerülő nemzetközi kereskedelmi megállapodásból, a feltételezések pedig igaznak bizonyultak. A Kína Nemzetközi Import Expo kiállításon tegnap jelentették be a FoodGates program indulását.

Blokklánc alapú ellátási lánc szavatolhatja az Európából Kínába érkező élelmiszerek biztonságát

A héten Kína és Franciaország elnöke egy kereskedelmi megállapodást írtak alá, melynek értelmében mintegy 15 milliárd dollárnyi árucikk cserélhet majd gazdát a felek között. Ennek tekintélyes részét különböző mezőgazdasági termékek és élelmiszerek fogják kitenni, melyek eredetiségének és minőségének vizsgálatára is kiemelt hangsúlyt kívánnak fordítani.

Ennek keretében indult el a FoodGates, amiben a kínai és a francia partnerek a feldolgozás és a szállítmányozás különböző szakaszain felvett adatokat, a VeChain nyilvános blokkláncán rögzíthetik, amit ellenőrzés céljából ezt követően bárki lehívhat majd onnan. A FoodGates partnerek a Kínában nemrégiben átadott Henan szabadkereskedelmi zónán keresztül hozhatják majd be termékeiket az országba, aminek termináljait a modern logisztika legfejlettebb eszközeivel látták el.

A bejelentésnek helyt adó kiállítást korábban a Franciaország és Kína vezetője is meglátogatta,aminek során Macron elnök már a FoodGates keretében behozott francia ételekkel és italokkal kínálta Hszi Csin-ping-et.

Mindeközben a kínai Walmart, a PWC és a VeChain együttműködése elnyerte a Kínai Ipari és Információs Minisztérium egyik szervezetének, a “legjobb blokklánc alapú alkalmazásért” járó díját is.

A jövő hét első felében szintén érdemes lesz odafigyelni a VeChain-re, ugyanis kedden és szerdán kerül majd megrendezésre a népszerű árfolyamkövető oldal, a CoinMarketCap első konferenciája, melyen a VET igazgatóa, Sunny Lu is előadást fog tartani.

Ennek kapcsán a nemzetközi közösség sok tagja reménykedik abban, hogy a már jó ideje pedzegetett, San Marino-val közös együttműködés részleteiről és a szinté régóta emlegetett, euro alapú stabil coin bevezetéséről is lehull majd a lepel. Az ezzel kapcsolatos tervekről a VeChain ökörendszer hivatalos tőzsdéjének, az OceanEx-nek az egy nemrégiben tartott előadásán készült kép is tanuskodik.

A VeChain árfolyama az elmúlt két hét folyamán közel 80%-ot emelkedett és noha bármilyen hosszú távra összeállított portfólióban ott lehet a helye a VET tokeneknek, annak aki még csak most tervezi a vásárlást, ajánlott inkább megvárnia az előbb-utóbb elkerülhetetlen korrekciót. A gyakorlottabbaknak viszont érdemes szemmel tartania a Vechain grafikonját, ami a közelgő konferencia miatt még akciódús napok előtt állhat.

Discord

A tokenek az OceanEx mellett a Binance kínálatában is elérhetőek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img